ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Αποχή από τα μαθήματα και συγκέντρωση στην Πλατεία πραγματοποίησαν οι μαθητές των Λυκείων

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία,  αντιπροσωπεία των μαθητών ενημέρωσε τον Θεοδόση Δρόλια για τα προβλήματα των σχολείων κι αφού ζήτησε τη συμπαράσταση του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Φυλής, ανάρτησε πανώ στην είσοδο του Δημαρχείου. Σημειώνουμε πως ένα από τα αιτήματα των μαθητών ήταν η χορήγηση συσσιτίου στους άπορους συμμαθητές τους
Αποχή από τα μαθήματά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ηρώων, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, 23 Φεβρουαρίου δεκάδες μαθητές από τα Γενικά Λύκεια (1ο, 2ο και 3 Γενικό) και από το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων. Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των μαθητών που έχουν ξεσπάσει πανελλαδικά, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τις γενικότερες ελλείψεις στην Παιδεία, εναντιώθηκαν στην Πολιτική του Μνημονίου κι απευθυνόμενοι στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Θεοδόση Δρόλια, μίλησαν για τα επιμέρους προβλήματα των σχολείων τους. Ο Θεοδόσης Δρόλιας από την πλευρά του, απάντησε πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος δεν έχει, για την ώρα, αντιμετωπίσει πρόβλημα σε σχέση με τις επιχορηγήσεις στα σχολεία καθώς μοιράστηκαν περί τα 560 χιλ Ευρώ. "Καταφέραμε επίσης να πάρουμε υλικά για τα σχολικά εργαστήρια και μοιράστηκαν γύρω στα 60 Lap top στα σχολεία, προκειμένου να καλυφθούν διάφορες ανάγκες για μαθητικές εργασίες και εκδηλώσεις" ανέφερε ο Θεοδόσης Δρόλιας. Οι μαθητές ζήτησαν επίσης, τη συμπαράσταση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο Φυλής και ανάρτησαν πανό με συνθήματα στην ταράτσα του Δημαρχείου. Μοίρασαν επίσης το κείμενο του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, που μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Τις προηγούμενες μέρες τους δείξαμε τη δύναμη μας! Εκατοντάδες χιλιάδες λαού, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι «βουλιάξαμε» την Αθήνα κι όλη την Ελλάδα! Τους κάναμε ξεκάθαρο: Δεν θα γίνουμε σκλάβοι για τ' αφεντικά! Να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με 400 ευρώ! Οι οικογένειες μας δε ματώνουν για να μορφωθούμε και να συναντήσουμε αύριο την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά και την ανασφάλεια! Είναι τρομοκρατημένοι! Γι' αυτό προσπαθούν να μας φοβίσουν. Και τι δεν μας είπαν για να δεχτούμε τα μέτρα που μας στέλνουν στην κόλαση: ότι δεν θα υπάρχουν τρόφιμα και πετρέλαιο, ότι θα κλείσουν σχολεία κι ότι. θα σταματήσει η γη να γυρίζει. Τους απαντάμε: οι μαθητές ήδη λιποθυμάνε στα σχολεία επειδή δεν έχουν φαΐ οι οικογένειες τους. Τα σχολεία μας και τώρα δεν έχουν πετρέλαιο. Τα σχολεία και τα σπίτια μας, μας τα 'χουν κλείσει ήδη. Να πουλήσουν αλλού τα παραμύθια τους!»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου