Το Κοινωνικό Ιατρείο και το …Συγγενικό Ιατρείο του Μπουραΐμη

Από το 2011, η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας άρχισε να χωλαίνει. Ο ΕΟΠΥΥ, παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, λόγω της ανεργίας, μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων βρέθηκε εκτός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδιαίτερα στο Δήμο Φυλής, που το ποσοστό της ήταν, ανέκαθεν, πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Επιπλέον, η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων έθετε, κατά καιρούς, πιεστικά το θέμα της σχολικής αγωγής υγείας, αλλά και της χορήγησης βεβαιώσεων ικανότητας των μαθητών για το μάθημα της Γυμναστικής, χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Ώσπου, με την υπ’ αριθ. 330/6-9-2012 Απόφασή του, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης προσέλαβε, με μίσθωση έργου ενός έτους, 4 γιατρούς και συγκεκριμένα τον ουρολόγο Κυριάκο Μπρέμπο, την οδοντίατρο Μαρία Νιωτάκη, το γυναικολόγο Γιάννη Ρόζη και τον παθολόγο Παναγιώτη Μανδόλα.



Θα περίμενε κανείς ότι οι γιατροί αυτοί θα στελέχωναν ένα είδος Δημοτικού Ιατρείου, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όμως, ο Δήμος δεν ίδρυσε Δημοτικά Ιατρεία και δεν ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί τέθηκαν στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου, με συγκεκριμένο ημερήσιο ή εβδομαδιαίο ωράριο. Ούτε τους έθεσε στη διάθεση του Κοινωνικού Ιατρείου, τη δημιουργία του οποίου, μάλιστα, προσπάθησε να καπηλευθεί με μια ανακοίνωση, την οποία διέψευσε αμέσως, ο ΕΟΠΥΥ.


Οι γιατροί είναι ξαδέλφια του Δημάρχου και δραστηριοποιούνται εκτός του Δήμου Φυλής
Ο Κυριάκος Μπρέμπος (φωτό) είναι ουρολόγος και διατηρεί ιατρείο στην Κηφισιά ΚΛΙΚ 1ΚΛΙΚ 2ΚΛΙΚ 3
Ο Γιάννης Ρόζης είναι γυναικολόγος στη Βάρη
Η Μαρία Νιωτάκη διατηρεί οδοντιατρείο στον Άγιο Στέφανο
Κι ενώ ο Δήμος δεν χρησιμοποιούσε τους δικούς του γιατρούς, δηλαδή αυτούς που συνδέονταν με σχέση εργασίας μαζί του, ζητούσε, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, βοήθεια από Ιατρικές Εθελοντικές Οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου κλπ για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών, στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 
Το κερασάκι στην τούρτα της ιστορίας είναι ότι οι τρεις από τους τέσσερις γιατρούς και συγκεκριμένα οι Κυριάκος Μπρέμπος, Μαρία Νιωτάκη και Γιάννης Ρόζης, που, σημειωτέον, διατηρούν ιατρεία εκτός του Δήμου Φυλής, είναι ξαδέλφια του Δημάρχου, από την πλευρά της μητέρας του. 
Μήπως ο Δήμαρχος θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις για όλα αυτά;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου