Δυναμικό παρών των Άνω Λιοσίων, στη λιτάνευση της εικόνας


Τα νιάτα της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου έδωσαν και φέτος, δυναμικό παρών, στο έθιμο της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή Κλειστών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 5 Απριλίου. 
Με σύνθημα «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, φέρνουμε τη Χάρη της», οι νέοι και οι νέες μπήκαν μπροστά. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η Γρίζα» και πλήθος κόσμου αποδεικνύοντας τις βαθιές ρίζες του εθίμου στην τοπική κοινωνία. Ανάμεσά τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Χρήστος Παππούς, Σάββας Σάββας και Γιώργος Αβράμης, η πρώην Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου και πολλοί νυν και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
Έτσι, η πόλη των Άνω Λιοσίων επέλεξε να συνεχίσει μια παράδοση χρόνων, χωρίς να συγκρουστεί με τη Μονή, η οποία έχει επιλέξει την απομόνωση, κόντρα στον ιστορικό ρόλο που διαδραματίζει στην περιοχή, εδώ κι αιώνες. 
Το τελετουργικό άρχισε στις 15:00, με παράκληση στην Παναγία, που τελέστηκε στο χώρο στάθμευσης της Μονής κι εν συνεχεία σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση το συντριβάνι των Άνω Λιοσίων, όπου, στις 16:00, έγινε η επίσημη υποδοχή της. Για το βράδυ έχει προγραμματισθεί αγρυπνία, που θα αρχίσει στις 21:30.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου