Επανέρχεται ο εφιάλτης των τσιγγάνικων γάμων σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι

Η οικονομική επιτυχία των τσιγγάνικων γάμων εξασφαλίζεται με την προσέλευση προσκεκλημένων απ' όλη την Ελλάδα...
Οι δοκιμασίες του συμβόλου της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη δεν τελείωσαν με τη δολοφονία του, το Μάη του ’63 στη Θεσσαλονίκη. 
Πενήντα χρόνια μετά το δολοφονικό χτύπημα του Σπύρου Γκοτζαμάνη, στα Άνω Λιόσια ταλαιπωρήθηκε η μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας. Στο δρόμο που φέρει το όνομά του και μάλιστα στη διασταύρωση με την οδό …Ελευθερίας οργανώθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, από τσιγγάνους, υπαίθριο γαμήλιο γλέντι, που διέκοψε την κυκλοφορία και κράτησε ξάγρυπνους τους κατοίκους της πόλης μέχρι το πρωί. 
Στις έντονες διαμαρτυρίες τους η Αστυνομία σήκωσε τα χέρια ψηλά, αποδεικνύοντας, για ακόμα μια φορά, ότι αδυνατεί να προστατεύσει τα έννομα συμφέροντα των πολιτών. 
Μεταξύ αυτών που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καμπόλης και Κώστας Βάβουλας και η δικηγόρος και νεοεκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Κουράση. Όμως ούτε αυτοί εισακούστηκαν, παρόλο που απευθύνθηκαν στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας. 
Το φαινόμενο των υπαίθριων γάμων παρατηρήθηκε και φέτος στις συνοικίες που πλειοψηφούν οι τσιγγάνοι και οφείλεται στην ανεκτικότητα της Αστυνομίας, που παραλείπει να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου για παρακώλυση της κυκλοφορίας και για απείθεια, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων διαταράξεων της κοινής ησυχίας. 
Το ανησυχητικό είναι ότι με την ολιγωρία της Αστυνομίας η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί και φέτος, σε …πανελλαδικό κέντρο τελέσεων τσιγγάνικων γάμων. Σημειωτέον ότι η τέλεση των υπαίθριων γαμήλιων γλεντιών στα Άνω Λιόσια ή στο Ζεφύρι διασφαλίζει την οικονομική τους επιτυχία, καθώς διευκολύνει την προσέλευση προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα. Χάρη στη μαζικότητα συγκεντρώνονται σημαντικά ποσά που προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση των νεονύμφων ΚΛΙΚ ΕΔΩ.  
Υπ’ αυτές τις συνθήκες, οι κάτοικοι αναμένεται να ζήσουν ένα ακόμα εφιαλτικό καλοκαίρι. Αν δεν γίνουν καίριες παρεμβάσεις, στην ηγεσία της Αστυνομίας, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών,  αλλά και στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη…

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ουδέποτε "στάθηκε" στα δικαστήρια. Ομοίως και της απείθειας. Το μόνο αδίκημα είναι το πταισματάκι των 150 ευρώ και αφορά την διατάραξη της κοινής ησυχίας. Βέβαια όσοι έχουν πάει στο Πταισματοδικείο των Αχαρνών που δικάζονται οι υποθέσεις αυτές θα δούν ότι όσοι αποδείξουν ότι είχαν γάμο αθωώνονται... ελέω εθιμικού δικαίου και νομολογίας. Η κυρία Κουράση νομίζω ότι ως νομικός τα ξέρει καλά αυτά.
    Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζομαι με την τακτική των τσιγγάνων άλλωστε και εγώ κάτοικος Λίμνης είμαι και ζω σχεδόν καθημερινά με τη μουσική στο διαπασών, αλλά η αλήθεια να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή