Όμηροι των σωματείων οι αθλητές

Tην εμπειρία του από το Σωματείο στο οποίο αθλείτο η κόρη του, όταν ζήτησε τη μετεγγραφή της σε άλλο σωματείο, περιγράφει ο Χρήστος Χριστογεώργος:

  ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΟΡΗΓΟΙ
Με αφορμή την περιπέτεια της κόρης μου με το δελτίο της και την αλλαγή συλλόγου στον στίβο στο άλμα σε ύψος, γράφω αυτή την επιστολή θέλοντας να προστατεύσω και άλλους γονείς με τα παιδιά τους να μην βιώσουν ανάλογες καταστάσεις.
Όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό για μυοσκελετική βελτίωση και εκτόνωση χωρίς να περνάει από το μυαλό μας η εξέλιξη που μπορεί να έχουν. Όταν υπάρξει η αγωνιστική προοπτική έρχεται ο σύλλογος και μας λέει να βγάλουμε δελτίο για να συμμετέχει σε αγώνες το παιδί. 
 Στην περίπτωσή μου ο σύλλογος Γ.Α.Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ζήτησε να βγάλει δελτία στις δύο κόρες μου. Η μία ασχολήθηκε μόνο σαν αθλοπαιδιά η άλλη είχε το ταλέντο και την διάθεση να προχωρήσει. Εδώ εξηγείται ο πρώτος τίτλος ‘’γονείς προφήτες’’. Θα πρέπει να προβλέψουμε την πορεία του παιδιού μας τα επόμενα χρόνια για να μην τα δεσμεύουμε στο μέλλον. Επειδή δεν έχουμε αυτή τη δύναμη θα πρέπει να βλέπουμε τις υποδομές που διαθέτει ο σύλλογος (εγκαταστάσεις, προπονητές κ.α.), πληροφορίες από άλλους γονείς που έχουν περισσότερα χρόνια εκεί, από την ομοσπονδία του αθλήματος, την βαθμολογική θέση του συλλόγου, οι άνθρωποι που απαρτίζουν την διοίκηση του συλλόγου (αν και σε αυτό μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως) γιατί ως γονείς κι αυτοί σε καταλαβαίνουν αλλά εκεί είναι για να διασφαλίζουν τα συμφέροντα του συλλόγου, έτσι δεν είναι κυρία ΒΕΪΚΟΝΤΗ ΡΕΝΑ και κύριε ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑΝΝΗ μέλη του Δ.Σ. Γ.Α.Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ζητώ συγνώμη στα υπόλοιπα μέλη που δεν συγκράτησα τα ονόματα τους.
Ο δεύτερος τίτλος ΓΟΝΕΙΣ ΧΟΡΗΓΟΙ. Οι γονείς μεταφέραμε παιδιά και προπονητές σε Μέγαρα, Άγιο Κοσμά, Καλλιθέα, Ν. Ιωνία μέλη Δ.Σ. Γ.Α.Σ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ δεν είχα γνωρίσει μέχρι που πήραν την απόφαση ότι δεν παραχωρούν της αθλήτριας Ελευθερία Χριστογεώργου σε άλλο σύλλογο γιατί μπορούν να παρέχουν τα απαραίτητα και δεν έχουν πρόβλημα να την προπονεί άλλος προπονητής της επιλογής μας. Βέβαια τι πρόβλημα να έχουν, εγώ έτρεχα να την μεταφέρω, η ίδια και ο προπονητής ήταν στο γυμναστήριο και στο γήπεδο 6 μέρες την βδομάδα και ο σύλλογος να καρπώνεται φήμη, δόξα, βαθμούς και επιχορηγήσεις για τις διακρίσεις. Η τελευταία προτροπή για να μπορέσω να πάρω το δελτίο και να καμφθούν οι αντιρρήσεις των μελών ήταν να κάνω μια χορηγία στον σύλλογο 1.000-1.200 ευρώ τα δικαστικά έξοδα δηλαδή για να μην χάνουμε χρόνο με το ΑΣΕΑΔ (τα λέω καλά Λεωνίδα). Η απάντηση μου ήταν ότι δεν μπορώ κοστολογήσω την ελευθερία της Ελευθερίας. Αυτή ήταν η τραυματική εμπειρία όλης της οικογένειας μου , που εύχομαι να μην την βιώσει άλλη οικογένεια, που κράτησε δύο χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια συνοδεύοντας την κόρη μου σε διάφορους αγώνες είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να δω προπονητές, έφορους, κριτές να είναι ταγμένοι σε αυτό που κάνουν χωρίς κάποια ιδιοτέλεια ή όφελος και είναι αυτοί που κρατούν ζωντανό το στίβο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Σε όλους αυτούς έχω να δώσω όλο τον σεβασμό μου και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, κύριοι συνεχίστε σας έχουμε ανάγκη γονείς και αθλητές.

Υ.Γ. 1. Ευχαριστώ τον κύριο Γιώργο Κουκουβιτάκη ήταν ο πρώτος προπονητής της που διέκρινε το ταλέντο της και δέχθηκε να την προπονεί χωρίς να είναι στο σύλλογο του και 1 χρόνο.
Υ.Γ. 2. Ευχαριστώ τους κυρίους ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ ΓΙΑΝΝΗ πρόεδρο του Α.Σ. ΒΕΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ έφορο που έκαναν όλες τις ενέργειες για να ενταχθεί στο σύλλογο , τον ΤΟΜΑΡΑ ΜΙΧΑΛΗ προπονητή της που την προπονεί και την πιστεύει ότι έχει μέλλον και μπορεί να φτάσει ψηλά, τον ΝΟΤΑΡΗ ΣΩΤΗΡΗ δικηγόρο για τις νομικές του υπηρεσίες και όλους τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ που ήταν δίπλα μου.
Υ.Γ. 3. Κύριοι του Γ.Α.Σ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ καληνύχτα σας. Έχει ξημερώνει μια καινούργια μέρα χωρίς βαρίδια που σε κρατάνε καθηλωμένο.( 1η Παν/νιο Σχολικό Πρωτάθλημα,3η Βαλκανικό Π/Κ,3η Παν/νιο Ε/Ν,2η Παν/νιο Π/Κ)
Με εκτίμηση
Χριστογεώργος Χρήστος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου