Θρίαμβος της …Τρόϊκας στο Δήμο Φυλής, λέει η ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ

Η τρόικα καλά κρατεί. Και δεν αναφερόμαστε σε αυτή που καταδυναστεύει την Ελλάδα, αλλά στην τοπική, που επινόησε προεκλογικά, ο απερχόμενος Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης: Ο μεν Χρήστος Παππούς εκλέχθηκε Δήμαρχος, ενώ οι Δημήτρης Καμπόλης και Ζωή Αρβανιτάκη βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα των σταυρών προτίμησης του επιτυχόντος συνδυασμού.
Ζ. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ-Δ. ΚΑΜΠΟΛΗΣ-ΧΡ. ΠΑΠΠΟΥΣ
Για την ακρίβεια ο Δημήτρης Καμπόλης όχι μόνο ήταν πρώτος απ’ όλες τις παρατάξεις, αλλά έσπασε τα κοντέρ συγκεντρώνοντας 1807 σταυρούς προτίμησης, ενώ η Ζωή Αρβανιτάκη, με 505 σταυρούς κατατάχθηκε έβδομη.
Σταθερά δυνατός και με γερές πλάτες, ο Παναγιώτης Καμαρινόπουλος πήρε τη δεύτερη θέση, με 786 σταυρούς. Πολυσυλλεκτικός ο Θανάσης Σχίζας αναρριχήθηκε, με 691 σταυρούς, στην τρίτη θέση, ενώ ο Μιχάλης Οικονομάκης αξιοποίησε τα τέσσερα, προηγούμενα, χρόνια αντιδημαρχείας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, με 623 σταυρούς.
Πολύ καλός στο φίνις και με πλούσια δραστηριότητα σε όλη την προηγούμενη τετραετία, ο Γιάννης Μαυροειδάκος, με 585 σταυρούς, πλασαρίστηκε στην τιμητική πέμπτη θέση. Την έκτη θέση, με 520 σταυρούς κατέλαβε το αηδόνι της Χασιάς, δηλαδή ο Σπύρος Μπρέμπος και την όγδοη ο Λυκειάρχης και πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημήτρης Τσίγκος.
Με θητεία σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια αξιοποίησαν την εμπειρία τους οι Γκίκας Χειλαδάκης, Γιώργος Κούρκουλος και το «γελαστό παιδί», Μαρίνος Σαρλάς, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και πάλι το νεαρότερο σε ηλικία μέλος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Με προϋπηρεσία στους κοινωνικούς φορείς οι Γιώργος Μαυροειδής (ΔΑΣΑΛ), Ευρυπίδης Παππάς (Σύλλογος Ηπειρωτών), Δαυίδ Μαύρος (Ακράτητος), Γιώργος Σονίδης (Σύλλογος Ποντίων) και Νίκος Χατζητρακόσιας (Ένωση Γονέων) εκλέχθηκαν χάρη στην αναγνωρισιμότητα και την προσφορά τους. Πολύ καλά τα πήγαν οι Γιάννης Κρεμμύδας, Γιώργος Αδάκτυλος και Γιώργος Αντωνόπουλος που αποτέλεσε την έκπληξη στο Ζεφύρι, αφήνοντας εκτός Δημοτικού Συμβουλίου την πολύπειρη, πρώην Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, Τζένη Μπάρα.
Από την παράταξη του Δημήτρη Μπουραΐμη, ο επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Φυλής Σταμάτης Αβράμης (1700) αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς κι ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Θεοδόσης Δρόλιας (1457). Τρίτος ο Κώστας Παπαϊωάννου (1080), που εξαργύρωσε εκλογικά τη δουλειά του στους Παιδικούς Σταθμούς και τέταρτος ο σταθερός Βασίλης Γεωργιάδης (1010) που εκλέγεται συνεχώς από το 2002 κι εντεύθεν. Με κοινή συνταγή την Προεδρία σε νομικό πρόσωπο και την σχέση με τις καφετέριες, οι Κώστας Σκαμαντζούρας (828) και Δημήτρης Πουλιάσης (792) συμπληρώνουν (μαζί με το Δημήτρη Μπουραΐμη) την ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης. Ωστόσο, από την παράταξη υποστηρίζουν ότι δεν εκλέγεται ο Δημήτρης Πουλιάσης, αλλά ο Γιώργος Ραφτέλης, καθώς η έδρα μεταφέρθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου.
Με τρεις συμβούλους θα πορευθεί στη νέα πενταετία η ελάσσων αντιπολίτευση, αφού, με μικρότερο ποσοστό από το 2010, η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εκλέγει τον επικεφαλής Σάββα Σάββα, τη δικηγόρο και πρώην Δημοτική Σύμβουλο Χρυσούλα Κουράση και την πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, που είναι η Δημοτική Σύμβουλος με τις περισσότερες αυτοδιοικητικές θητείες. Δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί ο Βαγγέλης Βάθης, που είχε, ομολογουμένως, καλή θητεία στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με τους επικεφαλής τους Δημήτρη Τσιουμπρή, Κώστα Λουμιώτη και Γιώργο Αβράμη θα εκπροσωπηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, παρά την πετυχημένη της παρουσία στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έχασε τη δεύτερη έδρα της με αποτέλεσμα να μείνει και πάλι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώτος σε σταυρούς Χάρης Κωστόπουλος, καθώς ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης, Βασίλης Φάρκωνας μετακόμισε στη γενέτειρά του Νάξο.
Το ίδιο θα συμβεί και με την Ριζοσπαστική Κίνηση, αφού μετά από πολλά χρόνια θα μείνει εκτός Συμβουλίου ο Κώστας Βάβουλας, παρόλο που αναδείχθηκε και πάλι, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία του Γιώργου Αβράμη στο Δημοτικό Συμβούλιο, που κέρδισε την έδρα μετά από επική μάχη και αγώνα εκ του συστάδην σε όλες της γειτονιές της πόλης.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου