Σε θρίλερ εξελίσσεται η μισθοδοσία του Δήμου Φυλής

Ο απερχόμενος Δήμαρχος
Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης,
κλήθηκε, ως Αντιπρόεδρος
 του ΕΔΣΝΑ, να πει τα κακά
μαντάτα στους εργαζομένους
Σε θρίλερ εξελίσσεται η μισθοδοσία του Δήμου Φυλής. Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, για την παροχή εγγύησης 10 εκατ. ευρώ στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), έναντι της κατάσχεσης του Ελληνικού Δημοσίου, δεν απέφερε το αποτέλεσμα που προσδοκούσε η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι. 
Ο ΕΔΣΝΑ δεν παρέδωσε, το πρωί της Δευτέρας, 25 Αυγούστου, την πολυπόθητη επιταγή με τη συμφωνημένη δόση των αντισταθμιστικών, επικαλούμενος τα προσχήματα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. 
Η στάση του αναστάτωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων, που στην προσπάθειά του να συναντηθεί, εσπευσμένα, με κάποιο μέλος της Διοίκησης, αναγκάστηκε να μεταβεί στο Δημαρχείο Κηφισιάς, για να συναντήσει το Δήμαρχο και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Νίκο Χιωτάκη. 
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Κηφισιάς απέφυγε να συναντήσει τα μέλη του Σωματείου, τα οποία αναγκάστηκαν να μεταβούν στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ στην Αθήνα, όπου και πάλι δεν συνάντησαν κάποιο ιθύνοντα. 
Τελικά, όπως πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους, ο Νίκος Χιωτάκης τους ανέφερε, τηλεφωνικά, ότι δεν προτίθεται να υπογράψει την επιταγή, χωρίς εξουσιοδότηση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού. Πρόσθεσε ακόμα ότι από την περασμένη Παρασκευή, 22 Αυγούστου, ο ΕΔΣΝΑ έχει αποστείλει, στο Υπουργείο Οικονομικών, την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, για την παροχή εγγύησης 10 εκατ. και περιμένει από εκεί το πράσινο φως για να προχωρήσει στην πληρωμή της δόσης των αντισταθμιστικών. 
Η συνέχιση της παρελκυστικής τακτικής, από την πλευρά του ΕΔΣΝΑ έχει εξαγριώσει το ΔΣ του Σωματείου, που ζήτησε, τελεσιγραφικά, από τη Διοίκησή του, συνάντηση μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 26 Αυγούστου. Προτίθεται, ακόμα, να συναντήσει τη νέα Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, σε μια έσχατη προσπάθεια για την αναζήτηση λύσης. 
Αν η λύση στο πρόβλημα δε δοθεί, τότε το Σωματείο δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε σκλήρυνση της στάσης του, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στη ματαίωση της ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 27 Αυγούστου (19:00), στο Κλειστό της Δροσούπολης Άνω Λιοσίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου