Ενωτικό ΝΤΟΥ στο Υπουργείο για την παραβατικότητα, από το Δήμο Φυλής

Το κλιμάκιο του Δήμου Φυλής που επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Από αριστερά, Χρήστος Παππούς, Θανάσης Σχίζας, Γιάννης Μαυροειδάκος, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Φωτεινή Γιαννοπούλου, Δημήτρης Τσιουμπρής και Γιώργος Αβράμης
Δυναμική παρέμβαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, πραγματοποίησε ο Δήμος Φυλής.
Την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2014, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς συναντήθηκε με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, από τον οποίο ζήτησε βοήθεια, τονίζοντας ότι η παραβατικότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, αποτελώντας, πλέον, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης 
Κικίλιας, τον οποίο επισκέφθηκε, την Πέμπτη, 
18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς 
κι ο Αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, 
τον οποίο επισκέφθηκε το κλιμάκιο των αιρετών
του Δήμου Φυλής, τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου
Τη Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2014, ο Δήμαρχος Φυλής επισκέφθηκε και πάλι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συναντηθεί με τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ηλία Γεωργόπουλο.
Τον συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου και οι επικεφαλής των παρατάξεων ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΥΠΟΛΙΣ, Δημήτρης Τσιουμπρής και Γιώργος Αβράμης.
Το κλιμάκιο των αιρετών του Δήμου Φυλής περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής, κάνοντας λόγο για έκρηξη της παραβατικότητας. Ζήτησε την ένταση της αστυνόμευσης και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου με προσωπικό και μέσα, αλλά και τη δημιουργία αστυνομικού Τμήματος στη Φυλή. Δεν παρέλειψε ακόμα να τονίσει ότι μεγάλο μέρος της δύναμης των δύο τμημάτων απασχολείται στη φύλαξη της Χωματερής, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκής η αστυνόμευση της περιοχής.
Στο υπόμνημα που κατατέθηκε στον ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας αναφέρεται ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, απαλλάσσοντας το Υπουργείο από την καταβολή του ενοικίου, για το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και προσφέροντας αυτοκίνητα τύπου τζιπ για την ενίσχυση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή, πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια της Αστυνομίας για να προσφέρει στον πολίτη το αίσθημα ασφάλειας, να μπορεί δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά, είπε να ξεκουραστεί και να νιώσει ασφαλής όταν δραστηριοποιείται στην παραγωγική διαδικασία, αλλά κι όταν επιστρέφει στο σπίτι του για να ξεκουραστεί. Πρόσθεσε ακόμα ότι θα συσκεφθεί με τους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Αττικής και τους Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.
Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος το οποίο επέδωσαν στον Αντιστράτηγο οι αιρετοί του Δήμου Φυλής έχει ως εξής:

                                                                                                      Άνω Λιόσια, 22 Σεπτεμβρίου 2014
                                                                                                      ΠΡΟΣ: Αρχηγό ΕΛΑΣ
Aξιότιμε Αρχηγέ
Ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής, εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης παραβατικότητας. Την αύξηση αυτή αποδίδουμε στην οικονομική κρίση και στις ειδικές κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, λόγω της παρουσίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κυρίως ROMA. Ειδικότερα, μέσα στο καλοκαίρι πολλαπλασιάστηκαν:
 -Οι ληστείες, οι κλοπές και οι απειλές
-Η εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών που πραγματοποιείται, συστηματικά και οργανωμένα, από συγκεκριμένες κατοικίες, στο Ζεφύρι και Στα Άνω Λιόσια
-Οι επιθέσεις στα Λεωφορεία της ΕΑΣ, που έχουν ως αποτέλεσμα να διακόπτεται η συγκοινωνία από το απόγευμα και να παρεμποδίζεται η λειτουργία του αμαξοστασίου της ΕΑΣ
-Η δράση συμμοριών που εκφοβίζουν και απειλούν τους κατοίκους, στην περιοχή του Σταθμού του Προαστιακού, μέσω του οποίου προσέρχονται, καθημερινά, κατά εκατοντάδες, οι χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή
-Οι κλοπές επαγγελματικών και ιδιωτικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
-Οι διαρρήξεις κατοικιών και καταστημάτων
-Τα εγκλήματα της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας
-Τα φαινόμενα ανέγερσης αυθαίρετων κατασκευών
-Οι παράνομες υδροδοτήσεις και ηλεκτροδοτήσεις
-Τα αδικήματα διατάραξης κοινής ησυχίας
-Οι επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως αυτοσχέδιοι αγώνες, επιδείξεις κλπ
-Παραβάσεις του Υγειονομικού Κώδικα, που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, σε ένδειξη καλής θέλησης και προκειμένου να συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία έχει εξαγγείλει και πρόκειται, εντός των αμέσως προσεχών ημερών:
-Να παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου, καταργώντας το ενοίκιο που καταβάλλεται σήμερα. Ταυτόχρονα, θα αναθέσει μελέτη για την βελτίωση των όρων λειτουργίας του εν λόγω κτιρίου.
-Να παραχωρήσει τα δύο οχήματα (τζιπ) της Δημοτικής Αστυνομίας στα Αστυνομικά Τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.
Με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμαρχος, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου και Φυλής θα βρίσκονται στο πλευρό των δυνάμεων της ΕΛΑΣ κι εκφράζοντας την απόγνωση των κατοίκων της περιοχής ζητάμε:
 -Την ένταση της αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου Φυλής
-Τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στη Φυλή
-Τη δημιουργία Τμήματος Τροχαίας
-Την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου με προσωπικό και μέσα, καθώς σήμερα, παρατηρείται υποστελέχωση τους και διάθεση δυνάμεων για μέτρα, φύλαξη ΧΥΤΑ, ενίσχυση Τμημάτων σε τουριστικούς προορισμούς κλπ
-Την καθημερινή διεξαγωγή αστυνομικών επιχειρήσεων
-Την ενίσχυση των δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ που εποπτεύουν την περιοχή
-Την καθημερινή παρουσία στην περιοχή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚ κλπ, που θα μπορούν να συνδράμουν άμεσα τα Αστυνομικά Τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και την Ομάδα ΔΙΑΣ
Με την επισήμανση ότι η διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης διακυβεύει την κοινωνική συνοχή και απειλεί την κοινωνική ειρήνη, είμαστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσετε στην άμεση λήψη μέτρων που θα συμβάλουν στην αποτροπή περαιτέρω γκετοποίησης της περιοχής και στη ανακούφιση των κατοίκων που αδυνατούν να ασκήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ως πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους.
Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Χρήστος Σπ. Παππούς 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου