Για το Γραμματικό κι όχι για τη Φυλή είπε ΝΑΙ το Συμβούλιο της Επικρατείας


Δεν αφορούν στη Φυλή, αλλά στο Γραμματικό οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες απορρίπτονται αιτήματα ακύρωσης των αποφάσεων της Πολιτείας σχετικά με την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων. Δείτε τη σχετική δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Το πλήρες κείμενό της έχει ως εξής: 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την έκδοση των υπ’ αριθμ.3561/2014 και 3562/2014 Αποφάσεων του ΣτΕ, με τις οποίες απορρίπτονται αιτήματα ακύρωσης των αποφάσεων της Πολιτείας σχετικά με την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Γραμματικό Αττικής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Και οι τελευταίες προσπάθειες για την ακύρωση των αποφάσεων της Πολιτείας όσον αφορά στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού χθες κατέπεσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι πλέον ώρα όλοι οι φορείς της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και παράλληλα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους ώστε αφ’ ενός η χώρα να μην υποχρεωθεί να πληρώνει πρόστιμα στην ΕΕ και αφ’ ετέρου να αποκτήσει η Αττική σύγχρονες και σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων της προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Η ευθύνη πλέον επιμερίζεται σε όλους μας και έχει ονοματεπώνυμο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου