Στα χνάρια του Νίκου Λιάκου, ο Σπύρος Μπρέμπος

O Σπύρος Μπρέμπος, επί το έργον...
Γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, το Σπύρο Μπρέμπο σαν καλλιτέχνη του παραδοσιακού τραγουδιού και λάτρη της παράδοσης του τόπου. Εσχάτως τον γνωρίσαμε και σαν Αντιδήμαρχο Φυλής. 
Όμως, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι ο Σπύρος Μπρέμπος είναι ένας μερακλής άνθρωπος που πιάνουν τα χέρια του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει περγαμηνές και στον τεχνικό τομέα, στον οποίο, άλλωστε, οφείλει, για χρόνια, το βιοπορισμό του. 
 Γι’ αυτό και δεν εξεπλάγησαν όσοι τον είδαν να καθαρίζει, ο ίδιος, με το πιεστικό τα συντριβάνια που βρίσκονται έξω από το Δημαρχείο της Φυλής. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά λέει ο Σπύρος, που όπως κάθε πρακτικός άνθρωπος πιστεύει ότι «συν Αθηνά και χείρα κίνει». 
Το πιο σημαντικό όμως είναι ο συμβολισμός που ανέδειξε αυτή η πρωτοβουλία. Ο Σπύρος Μπρέμπος καθάρισε, με τα χέρια του, τα συντριβάνια του αείμνηστου Νίκου Λιάκου, που ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ποιος δεν τον θυμάται να οδηγεί ο ίδιος το απορριμματοφόρο, την υδροφόρα ή το λεωφορείο στους εκτός έδρας αγώνες του Θρασύβουλου;
Γι’ αυτό, παρεμπιπτόντως, αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη του Νίκου Λιάκου η αποκατάσταση της Πλατείας και η επισκευή του Δημαρχείου Φυλής, που αποτελούν κοσμήματα και σημεία αναφοράς για την πόλη…
Κι όπως μαθαίνουμε, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου Φυλής. Μακάρι…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου