Πανέτοιμος κι αποτελεσματικός στη νεροποντή ο Δήμος Φυλής

Από την επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης επιβάτη στην Πηνειού. Ο επιβάτης ανέβηκε στην οροφή του αυτοκινήτου του κι εν συνεχεία αποβιβάστηκε, ασφαλής, με τη βοήθεια του φορτωτή. Δείτε το βίντεο: ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου απομακρύνει τα φερτά υλικά της βροχής,
στη συνοικία Πανόραμα
Μιχάλης Οικονομάκης, Γιάννης Κρεμύδας, Μαρίνος Σαρλάς και Νίκος Χατζητρακόσιας, με στολή εκστρατείας, μπροστά στο Δημαρχείο, μετά το τέλος της επιχείρησης 
Οι Λία Καψή, Γιάννης Κρεμμύδας και Νίκος Χατζητρακόσιας ήταν μερικά μόνο από τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος, μούσκεμα, στην πρώτη γραμμή, κατά τη διάρκεια της νεροποντής, στο Ζεφύρι
Με ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα αντέδρασε ο μηχανισμός του Δήμου Φυλής στη νεροποντή. Το κύριο βάρος σήκωσαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Καμπόλη και Μιχάλη Οικονομάκη, ενώ στην πρώτη γραμμή της μάχης βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και όλοι οι Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή του αναπληρωτή Δημάρχου Μαρίνου Σαρλά, ενώ από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, δυναμικό παρών έδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος, Βασίλης Γεωργιάδης.
Η προσπάθεια του Δήμου Φυλής ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Οκτωβρίου, με εντατικό καθαρισμό των φρεατίων σε όλο το Δήμο, λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και των προειδοποιήσεων της Πολιτικής Προστασίας. 
Κομβικής σημασίας για την αποφυγή εγκλωβισμού οχημάτων υπήρξε η εφαρμογή του σχεδίου διακοπής της κυκλοφορίας στην οδό Αιγαίου Πελάγους, κατά την ώρα της καταιγίδας. Η προνοητικότητα των υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μόνο δύο οχήματα, από τα οποία απομακρύνθηκαν αμέσως οι επιβαίνοντες. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου σε δύο περιπτώσεις εκρίζωσης δέντρων στη συνοικία του Πανοράματος, τα οποία τεμαχίστηκαν και απομακρύνθηκαν αμέσως από το οδόστρωμα.
Επίσης, λόγω της αδυναμίας της Πυροσβεστικής να ανταποκριθεί στις κλήσεις κατοίκων, με παρέμβαση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη πραγματοποιήθηκε άντληση υδάτων από τουλάχιστον δέκα υπόγειους χώρους, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων. 
Χαρακτηριστικό της ετοιμότητας του Δήμου είναι ότι από την έναρξη της καταιγίδας, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 24 Οκτωβρίου, παρέμειναν σε ετοιμότητα, στους δρόμους, δύο σκαπτικά τύπου jcb, ένας φορτωτής και ένα φορτηγό, τα οποία αποκαθιστούσαν, άμεσα, με 3Α βλάβες στο οδόστρωμα που εγκυμονούσαν κινδύνους για τους οδηγούς. Ταυτόχρονα συνεχίστηκε η προσπάθεια διατήρησης των φρεατίων ανοικτών, από τα φερτά υλικά της καταιγίδας. Η επιφυλακή των συνεργείων του Δήμου συνεχίστηκε και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, με νέο καθαρισμό των φρεατίων κι επισκευή των φθορών του οδοστρώματος, με τη βοήθεια φορτωτή, δύο σκαπτικών τύπου jcb κι ενός μικρού φορτωτή τύπου bobcat.
Την ίδια ετοιμότητα έδειξαν οι υπηρεσίες του Δήμου στο Ζεφύρι, όπου, επίσης, ο καθαρισμός των φρεατίων είχε πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες. Άμεση υπήρξε η επέμβαση των συνεργείων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο, στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Κομνηνών, όπου το νερό εισέβαλε σε τέσσερα σπίτια, όπως και στην παραρεμάτια οδό Ανεξαρτησίας, όπου πλημμύρισαν τέσσερα υπόγεια. 
Τα συνεργεία του Δήμου βοήθησαν την Πυροσβεστική στην άντληση των υδάτων από τα υπόγεια, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί του Σαββάτου. Διέκοψαν επίσης την κυκλοφορία στις γέφυρες των οδών Τενέδου και Βούρβαχη, όπου υποχώρησαν τα τοιχία αντιστήριξης του ρέματος. 
Στη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις, με τη βοήθεια μηχανημάτων της Περιφέρειας, για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία του οδικού δικτύου και των κοινοχρήστων χώρων, μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 25 Οκτωβρίου. Σε ετοιμότητα, τέλος, παρέμειναν οι υπηρεσίες, σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, 25 Οκτωβρίου, καθαρίζοντας και αποκαθιστώντας βλάβες στο οδόστρωμα και διατηρώντας ανοικτά τα φρεάτια.
Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα που επέδειξε ο Δήμος εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. 
«Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν εντατικά. Όμως στη πρόσφατη νεροποντή αποδείχθηκε το υψηλό επίπεδο οργάνωσης, ετοιμότητας κι αποτελεσματικότητας που διαθέτουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και να συγχαρώ τους εργαζομένους για την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισαν το δύσκολο καιρικό φαινόμενο, προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων του Δήμου Φυλής», τόνισε χαρακτηριστικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου