"Στρώθηκε" η "κουβέρτα" στο κολυμβητήριο

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ,
 ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Η τοποθέτηση του καλύμματος έφερε χαμόγελα ικανοποίησης 
Γιώργος Μαυροειδής, Δημήτρης Καμπόλης και Θανάσης Σχίζας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και χαρά την τοποθέτηση του καλύμματος 
Γιώργος Μαυροειδής, Δημήτρης Καμπόλης και Θανάσης Σχίζας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στα στελέχη του ΑΣΔΑ
Η πισίνα καλυμμένη, απ΄άκρη σ' άκρη 
Πανοραμική φωτό 
Μόλις μία εβδομάδα μετά την παραλαβή του ισοθερμικού καλύμματος για το Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων που παρέδωσε το πρωί της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμός Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στον Δήμο Φυλής, ήρθε ώρα της τοποθέτησης αλλά και της επίδειξης λειτουργίας του. 
Έτσι το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου στον χώρο έφτασε κλιμάκιο του ΑΣΔΑ με επιστημονικά στελέχη αλλά και τεχνικούς, που μοντάρισαν και τοποθέτησαν στη θέση του το ισοθερμικό κάλυμμα, διαστάσεων 50 μ Χ21 μ και των δύο αυτόματων μηχανισμών περιτύλιξης. Την όλη διαδικασία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αλλά και χαρά αφού η λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι πλέον ζήτημα χρόνου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού η «ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κι Εσόδων Δημήτρης Καμπόλης. Παρόντες στην επίδειξη την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και από ένα σημείο και μετά συμμετείχαν, ήταν και οι τεχνικοί του κολυμβητήριού που θα χειρίζονται τον μηχανισμό και θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του 

Αξίζει να σημειωθεί πως το ισοθερμικό κάλυμμα αξίας 53 χιλ. ευρώ, εξασφαλίστηκε από ειδικό Πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» με στόχο της εξοικονόμηση ενέργειας. 
Όπως επεσήμανε ο Χημικός – μηχανικός – Περιβαλλοντολόγος του ΑΣΔΑ Σπύρος Τασούλης, που ήταν παρών στην διαδικασία, με την τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος τα οφέλη είναι: 
  • Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στο 40% 
  • Περιβαλλοντικό κέρδος από την εκπομπή ρύπων (λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και μείωση του φαινομένου του Θερμοκηπίου) 
  • Προστασία των νερών της πισίνας από εξωτερικούς ρύπους 
  • Μείωση της κατανάλωση χλωρίου για την απολύμανση του νερού 
    Ο κ. Τασούλης εξάλλου, ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα, πως ο ΑΣΔΑ ετοιμάζεται να απορροφήσει ένα νέο πρόγραμμα της Ε.Ε με στόχο τη λειτουργία των Κολυμβητηρίων της Δυτικής Αττικής βασισμένη σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), που μπορεί να μειώσει το κόστος τους σε πολύ σημαντικό βαθμό (90-100%). Ο Θανάσης Σχίζας επεσήμανε πως ο Δήμος Φυλής είναι θετικός σε οικολογικές λύσεις που ωφελούν περιβάλλον και πολίτες και τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΔΑ, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις δυνατότητες ένταξης του Δήμου Φυλής σε αυτό. 
    Ιδού και  live στιγμιότυπα από την επίδειξη λειτουργίας, αλλά και την ολοκληρωμένη τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου