Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γιάννης Σμέρος

Η ανάληψη των καθηκόντων από το Γιάννη Σμέρο έγινε μετά την ορκωμοσία του, ενώπιον της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου
Ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου στη παράταξη Σγουρού, μετά την Απόφαση του Εκλογοδικείου, ο Γιάννης Σμέρος. Εκτός τέθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Δέσποινα Αφεντούλη. Αναφορικά με την ορκωμοσία του ο Γιάννης Σμέρος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14/10 η τελετή ορκωμοσίας του Γιάννη Σμέρου ως νέου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής. Με την ορκωμοσία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων του κ. Σμέρου ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την παράταξη "Αττική", που είχε επικυρωθεί με την υπ' αριθμό 5376/2014 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχε προσφύγει και τον ανακήρυξε Περιφερειακό Σύμβουλο με 6288 σταυρούς.
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον της περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, με την οποία αντάλλαξαν ευχές για επιτυχία στο έργο της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα, συμφώνησαν να έχουν συνεργασία για τα θέματα, που αφορούν στην Ανατολική Αττική, ενώ σε διάλογο που είχαν ο κ. Σμέρος έθεσε στην περιφερειάρχη το ζήτημα της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική ως "ανάγκη πρώτης προτεραιότητας", ενώ αναφέρθηκαν και στο μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. 
Μετά την λήξη της τελετής ο Γιάννης Σμέρος δήλωσε:
"Η σημερινή διαδικασία αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή. Χρωστάω ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλες τις φίλες και τους φίλους, που από τον Μάιο έχουμε χτίσει μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης. Χρέος μου είναι να παραμείνω συνεπής στην σχέση μας αυτή για να τους εκπροσωπήσω επάξια στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο στόχος μας είναι ένας. Και είναι κοινός: να προωθήσουμε τα μεγάλα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής και να διεκδικήσουμε συγκεκριμένες λύσεις, με γνώμονα την αλληλεγγύη προς το κοινωνικό σύνολο και την προώθηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.
Στις εκλογές του Μαΐου μπορεί να ταχθήκαμε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν να βάλει τις μεγάλες και άμεσες ανάγκες της Αττικής στο επίκεντρο μιας στείρας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, η εμπειρία και το έργο του επικεφαλής μας Γιάννη Σγουρού και των συνεργατών του, σε συνδυασμό με την ανανέωση που πετύχαμε -ειδικά στην Ανατολική Αττική- αποτελούν για εμένα τη βάση της προσπάθειας για μια ουσιαστική παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Ο ρόλος του περιφερειακού συμβούλου δεν είναι διακοσμητικός. Άλλωστε, στην Ανατολική Αττική κατά την τελευταία τετραετία σημειώθηκε σημαντικό έργο, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών. Το έργο αυτό προφανώς βασίζεται και στην ουσιαστική συμβολή πολλών από τους απελθόντες περιφερειακούς συμβούλους που, σε πολλές περιπτώσεις, από κοινού διεκδικούσαν λύσεις στα προβλήματα. Αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί και να επιταχυνθούν οι επεμβάσεις, όπου χρειάζεται. 
Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του Πρωτοδικείου θα ήθελα να τονίσω ότι με βρίσκει απόλυτα χαρούμενο και ανακουφισμένο γιατί αποτυπώνει το σωστό και το δίκαιο των αποτελεσμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως όλους τους συνυποψήφιους για τη συνεργασία και τη Δ. Αφεντούλη για τη συμβολή της στη διαδικασία, που ακολουθήθηκε.
Κλείνοντας, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της νέας Περιφερειακής Αρχής."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου