Ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Φυλής

Στο κέντρο η διοργανώτρια της εκδήλωσης Κατερίνα Ματρακούκα από την Κίνηση Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Κατοίκων Φυλής , δεξιά  Χρυσούλα Κουράση δικηγόρος από την Πρωτοβουλία ενάντια στους Πλειστηριασμούς και αριστερά Κατερίνα Κνήτου δικηγόρος από την «Πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια»
Με μεγάλη προσοχή παρακολούθησαν την εκδήλωση οι Μαρίνος Σαρλάς, Θανάσης Σχίζας, Γιώργος Σονίδης, Γιώργος Κούρκουλος και Παναγιώτης Καμαρινόπουλος
Σύσσωμη στην εκδήλωση η Διοίκηση της Τεχνικής Υπηρεσίας με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και τους Αναπληρωτές Δημάρχους Μαρίνο Σαρλά και Νίκο Χατζητρακόσια. 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος   του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσούπολης  Γιώργος Κρητικός με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων , Χρήστο Καματερό
Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση οι Σάββας Σάββας και Δημήτρης Τσίγκος
Μπροστά η Νίκη Πανάγου μέλος της Κίνησης Αλληλεγγύης και πίσω η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου
Η συντονίστρια της εκδήλωσης Κατερίνα Ματρακούκα  και ομιλήτρια Χρυσούλα Κουράση
Η ομιλήτρια Κατερίνα Κνήτου δικηγόρος από την «πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια»
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη χαμογελαστή δέχεται τις ευχαριστίες των διοργανωτών για την παραχώρηση της αίθουσας Μελίνα Μερκούρη. Δεξιά ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας και αριστερά η Χρυσούλα Κουράση
Η Ζωή Αρβανιτάκη ανάμεσα σε Θανάση Σχίζα και Νίκο Χατζητρακόσια 
Η Φωτεινή Γιαννοπούλου και η Χρυσούλα Κουράση συζητούν μετά το τέλος της εκδήλωσης με τη Νίκη Πανάγου
Βομβάρδισαν με ερωτήσεις τις δικηγόρους οι εκπρόσωποι των τριτέκνων και του οικισμού των εργατικών κατοικιών Γεννηματά
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πολεοδομίας 
:  «Οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώνουν φόρο αλλά ο ΕΝΦΙΑ είναι απαράδεκτος. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να διορθωθεί και να αποδοθεί ως έσοδο στους Δήμους που είναι οι μόνοι που μπορούν να τον υπολογίσουν σωστά» είπε ο οικονομολόγος Πέτρος Βιρβίλης
Πολύτιμες νομικές συμβουλές για την προστασία της πρώτης κατοικίας των Δημοτών Φυλής, έδωσε, σε εκδήλωση που οργάνωσε για τον ΕΝΦΙΑ, την Κυριακή το πρωί 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Δημαρχείο, η Κίνηση Εργαζομένων και Κατοίκων Φυλής, με ομιλήτριες την δικηγόρο Κατερίνα Κνήτου από την «Πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια» και τη Χρυσούλα Κουράση δικηγόρο από την «Πρωτοβουλία ενάντια στους Πλειστηριασμούς». 
Η Κατερίνα Κνήτου δικηγόρος από την «πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια» ενημέρωσε αναλυτικά τους παριστάμενους για τις νομικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν για να αντιμετωπίσουν τον ΕΝΦΙΑ. «Πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε ενδικοφανή προσφυγή. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι για να προχωρήσουμε νομικά με αυτόν τον τρόπο πρέπει να πληρωθεί το 50% του ΕΝΦΙΑ, γεγονός που είναι απαγορευτικό για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών. Είναι όμως ο μόνος τρόπος να φτάσει στα δικαστήρια και να καταπέσει αυτός ο Αντισυνταγματικός Νόμος» υπογράμμισε η κ. Κνήτου. 
Η Δημοτική Σύμβουλος και 3η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρυσούλα Κουράση που γνωρίζει εις βάθος τα προβλήματα της περιοχής εστίασε την ομιλία της στις ιδιαιτερότητες των ιδιοκτητών της περιοχής. «Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 ξαναφτιάξαμε τα σπίτια μας με τραπεζικό δανεισμό και μια δεκαετία μετά, ξεκίνησε η οικονομική κρίση. Σήμερα πολλές οικογένειες στη Φυλή αντιμετωπίζουν την απειλή των πλειστηριασμών από τις τράπεζες και έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ΕΝΦΙΑ» τόνισε η Χρυσούλα Κουράση. 
Παράλληλα η Χρυσούλα Κουράση κάλεσε τους ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών στον οικισμό Γεννηματά να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ καθώς τόσα χρόνια μετά, δεν έχουν πάρει ακόμα τα παραχωρητήρια από τον ΟΕΚ. «Δεν μπορούν να πληρώσουν για κάτι που δεν έχουν, δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας δεν έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ » τόνισε η κ. Κουράση που ενέταξε στην ίδια κατηγορία και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων (ΒΙΟΠΑ και  Πάρκο Πόλης) που επί σειρά ετών τα οικόπεδά τους είναι δεσμευμένα ή προς απαλλοτρίωση από το Δήμο ή το δημόσιο. 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας εκπροσωπώντας το Δήμο Φυλής χαιρέτησε την προσπάθεια ενημέρωσης και υπογράμμισε άλλη μια ιδιαιτερότητα της περιοχής. «Μετά το σεισμό τα περισσότερα κτίσματα στα Άνω Λιόσια και κυρίως όσα μπήκαν στην ανάπλαση είναι μεζονέτες με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και για τους βοηθητικούς χώρους- το υπόγειο, το τμήμα του οικοπέδου που δεν έχει καλυφθεί και τη σοφίτα-. Οι δημότες έρχονται στην Τεχνική υπηρεσία και ζητούν βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν τα πραγματικά τετραγωνικά της κατοικίας τους αλλά δεν υπάρχει τέτοια φόρμουλα και ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να τους εξυπηρετήσουμε» είπε ο κ.Σχίζας .
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος άδικος και αντισυνταγματικός και η πρακτική έχει δείξει ότι ο τρόπος υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας από την εφορία είναι πολλές φορές λάθος καλό είναι λοιπόν να ζητάμε ανάλυση των συντελεστών. Η μόνη λύση είναι η ενδικοφανής προσφυγή για να καταπέσει ο Νόμος» απάντησαν οι νομικοί της εκδήλωσης κυρίες Κνήτου και Κουράση. 
Να γίνει ειδική συνάντηση ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες από τις κυρίες Κνήτου και Κουράση με το σύλλογο τριτέκνων και τους ιδιοκτήτες των εργατικών κατοικιών στον οικισμό Γεννηματά πρότεινε η Κατερίνα Ματρακούκα από την Κίνηση Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Κατοίκων Φυλής .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου