Συνάντηση στη Φυλή, με το βλέμμα στις Βρυξέλλες...

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης προσέρχεται στο Δημαρχείο Φυλής, συνοδευόμενος από τους Δημήτρη Καμπόλη, Σωτήρη Μασούρη και Χρήστο Παππού και τον υποδέχεται, ως οικοδέσποινα, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Ελένη Λιάκου
Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμμύδας υποδέχεται με χειραψία τον Μανώλη Κεφαλογιάννη
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς χαιρετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ παρακολουθούν οι Βαγγέλης Σταματάκος, Γιάννης Κρεμμύδας κι Ευρυπίδης Παππάς
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων χαιρετά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη
Θερμή χειραψία του Δημήτρη Στουραΐτη με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ παρακολουθούν οι Δημήτρης Καματερός, Μαρίνος Σαρλάς, Βαγγέλης Σταματάκος και Γιάννης Κρεμμύδας
Τη συνάντηση άνοιξε καλωσορίζοντας τον Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό,
ο Σωτήρης Μασούρης. Από αριστερά τον Μανώλη Κεφαλογιάννη πλαισιώνουν, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Δημήτρη Καμπόλης και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Δεξιά από τον Σωτήρη Μασούρη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας. 
Στην άκρη αριστερά οι οικοδεσπότες της συνάντησης, Σπύρος Μπρέμπος και Ελένη Λιάκου. Στο πάνελ από αριστερά οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Δημήτρης Καμπόλης και άκρη δεξιά, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 
του ιστορικού Δημαρχείου Φυλής
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Διευθυντές του Δήμου Φυλής, Δημήτρης Ραφτόπουλος, Βασίλης Ντάκουρης και Νίκος Μαραγκός
Μανώλη, σε θέλουμε στο πλευρό μας, είπε στον Ευρωβουλευτή ο Χρήστος Παππούς
Ο Χρήστος Παππούς γράφει την αφιέρωση στο βιβλίο που πρόσφερε στον Μανώλη Κεφαλογιάννη
Μια θερμή χειραψία επισφράγισε την προσφορά του βιβλίου στον Μανώλη Κεφαλογιάννη
Μανώλης Κεφαλογιάννης και Χρήστος Παππούς τα είπαν, ιδιαιτέρως, στο γραφείο 
του αείμνηστου Δημάρχου Φυλής, Νίκου Λιάκου 
Τη στήριξή του στο Δήμο Φυλής, για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εξέφρασε ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην Υπουργός, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Οκτωβρίου 2014, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναγνώρισε ότι ο Δήμος Φυλής αντιμετωπίζει σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Προέτρεψε όμως το Δήμαρχο Χρήστο Παππού να μετατρέψει τα προβλήματα σε στρατηγικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη, αξιοποιώντας, με ευρηματικότητα και φαντασία, κοινοτικούς και εθνικούς πόρους. Επεσήμανε, ακόμα, την ανάγκη υποστήριξης των ιδεών  με εμπεριστατωμένες τεχνικές μελέτες, αφού, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί μόνο ώριμα σχέδια. «Εμείς, ως ομάδα της ΝΔ, αλλά και όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές έχουμε το κλειδί της πρόσβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στις Βρυξέλλες. Όμως το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις δικές σας προτάσεις και μελέτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, τόνισε ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί κι ότι οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν τις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Πρόσθεσε όμως ότι για τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών απαιτείται, πάντα, κάποιος χρόνος.
Στην προσωπικότητα του πρώην Υπουργού και στην πολιτική του σταδιοδρομία αναφέρθηκε, καλωσορίζοντάς τον, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΠΑΕ Θρασύβουλος, Σωτήρης Μασούρης, ο οποίος διατηρεί μαζί του φιλικούς και πολιτικούς δεσμούς. Αστειευόμενος ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αποκάλυψε ότι ο Σωτήρης Μασούρης απέσπασε από το πολιτικό του γραφείο ένα αξιόλογο στέλεχος, για να το κάνει γυναίκα του.
Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Φυλής εξέθεσε στον Ευρωβουλευτή ο Δήμαρχος, Χρήστος Παππούς. «Ο τρόπος που κατανέμεται το ΕΣΠΑ μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του και τα κριτήρια που έχουν επιλεγεί για την κατανομή των χρημάτων αδικεί κάποιες περιοχές, όπως η δική μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιοχή μας, παρόλο που διαθέτει χαμηλό ΑΕΠ δεν επωφελείται, επειδή αποτελεί τμήμα της Περιφέρειας Αττικής, η οποία, συνολικά, διαθέτει υψηλό ΑΕΠ», τόνισε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος έθεσε τέσσερις αναπτυξιακούς άξονες για το Δήμο: Την ανάδειξη του φυσικού κάλλους του ορεινού όγκου της Πάρνηθας. Την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού λόγω της ύπαρξης των Μονών Παναγίας Κλειστών και Κυπριανού και Ιουστίνης και του αρχαιολογικού, λόγω του Φρουρίου Φυλής και του αρχαίου τείχους. Την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Χωματερής και την κοινωνική ένταξη των ROMA. «Μανώλη έχουμε τη βούληση να πάμε μπροστά το Δήμο και σε θέλουμε στο πλευρό μας» κατέληξε, απευθυνόμενος στον πρώην Υπουργό,  ο Χρήστος Παππούς. Τέλος, σε ανάμνηση της επίσκεψης, του πρόσφερε ένα βιβλίο που συνδέει δύο από τις στρατηγικές επιλογές του Δήμου Φυλής, δηλαδή την ανάδειξη της Πάρνηθας και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού: Το έργο του ιστορικού Δημήτρη Γιώτα «Παλιά μοναστήρια της Πάρνηθας», που εκδόθηκε το 2004, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Φυλής.   

Aπαντώντας ο Μανώλης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις προσεγγίσεις του Δήμου Φυλής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των ROMA, προτείνοντας τη συνεργασία των Δήμων που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, με σκοπό την εκπόνηση και τεκμηρίωση ενός προγράμματος που θα μπορούσε να βρει απήχηση στην Ευρωπαϊκή ένωση κι ως εκ τούτου να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου