Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί το έγκλημα στη Φυλή…

…απάντησε για τη χωματερή στον Γιώργο Αβράμη ο Νίκος Βούτσης
Ο Γιώργος Αβράμης κατά την διάρκεια της διατύπωσης της ερώτησης του 
Για οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει αμέσως μίλησε 

ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 

του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ και Δημοτικού Συμβούλου Φυλής Γιώργου Αβράμη για τη χωματερή της περιοχής. 
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση που έδωσε του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής στη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. 

Γιώργος Αβράμης: Θα ήθελα ένα σχόλιο, στο μείζον θέμα που ταλανίζει το Δήμο Φυλής και αφορά στη λειτουργία της χωματερής. 

Νίκος Βρούτσης: Για τη χωματερή στη Φυλή επειδή γνωρίζω καλά το θέμα θα πω ότι αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να έχει επιλυθεί. Οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί για κλείσιμο της χωματερής θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό αν υπήρχε η βούληση και ο σχεδιασμός. 
Η λύση έρχεται μέσα από τις μεθόδους ανακύκλωσης. Αν αυτό ακολουθηθεί αυτά που μένουν να ταφούν σε χωματερές είναι περίπου 20 με 30%. Αν υπήρχε αυτός ο σχεδιασμός και ήταν δυνατόν σε επίπεδο Δήμου ή συστάδας Δήμων να απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών θα ήταν πάρα πολύ εύκολο, σε συγκεκριμένες περιοχές και με πλήρη συναίνεση να γίνεται ταφή στα ελάχιστα απορρίμματα που θα μένουν από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
Σήμερα διαπράττεται ένα οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα .Όλος ο σχεδιασμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι στη βάση της μηδενικής ανακύκλωσης. Αφήνουν να παράγονται εκατοντάδες τόνοι σύμμεικτων σκουπιδιών και μιλάνε μόνο για εργοστάσια. Από κει και πέρα υπάρχουν συγκρούσεις με τις νέες περιοχές που βάλανε στο στόχαστρο και μιλώ για το Γραμματικό και την Κερατέα αλλά και το μόνιμο θύμα που είναι η Φυλή. Έφτασαν στο σημείο να φέρνουν εδώ μέχρι και τα σκουπίδια του Τατούλη από την Πελοπόννησο και την Αργολίδα. Εμείς μέσα σε δυο μήνες με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια έχουμε κινηθεί και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε ρότα. Αυτά που έχει υποσχεθεί η Αριστερά σε σχέση με τη χωματερή θα τηρηθούν στο ακέραιο και μπορούν να τηρηθούν. Το δραματικό είναι πως αν επιμείνουν στο σχεδιασμό του κ. Σγουρού η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει και νέα πρόστιμα από την ΕΕ γιατί είναι ένας παρωχημένος από τη ζωή υπάρχων σχεδιασμός και δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η υποβάθμιση στη Φυλή και δεν θα μετατρέψει σε νέα Φυλή καμιά περιοχή του Λεκανοπεδίου όταν υπάρχουν τρόποι ορθολογικής διαχείρισης με ελάχιστες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου