Είμαστε έτοιμοι από καιρό να κυβερνήσουμε απάντησε ο Νίκος Βούτσης στον Σάββα Σάββα

Απερίφραστα «Ναι!» στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει. απάντησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης κατά την Πολιτική εκδήλωση της Τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, στον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» και Δημοτικό Σύμβουλο Φυλής, Σάββα Σάββα. 
Ιδού ο διάλογος:
Σάββας Σάββας: Είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε; Έχετε ηγετική ομάδα που να έχει ανθρώπινες αξίες, τεχνογνωσία και εμπειρία για να μπορέσετε να επαναφέρεται το χαμόγελο στον Ελληνικό λαό; Έχετε αποφασίσει ως ηγετική ομάδα να στείλετε ευθείς αμέσως στον Εισαγγελέα τα μεγαλο-συμφέροντα που καταγγέλλετε κατά καιρούς; Είστε αποφασισμένοι να καταγγείλετε το σάπιο πολιτικό σύστημα των πολιτικών που μας οδήγησαν στην αγκαλιά της Μέρκελ και της παρέας της ; Είστε έτοιμοι να κυβερνήσετε με αυτόν τον τρόπο; 
Νίκος Βούτσης: Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Δεν θα είναι εύκολο γιατί τους ρόλους που κληθήκαμε και καλούμαστε να παίξουμε δεν τους ξέρουμε. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Ήμασταν έτοιμοι από το 2012 εάν συγκριθούμε με όλους τους άλλους που κυβερνήσανε ή που ζητούσαν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα, με το Θεοδωράκη για παράδειγμα ή με τον Καρατζαφέρη που ήταν στην κυβέρνηση δεν συγκρινόμαστε, ούτε την εποχή που ήμασταν στο 3% και δεν είχαμε διανοηθεί πως μπορεί να είμαστε στην κυβέρνηση. 
Είμαστε καλύτεροι, έχουμε μεγαλύτερο επιστημονικό δυναμικό, έχουμε κουράγια, έχουμε περάσει από τούνελ, είμαστε αποφασισμένοι. Δεν έχουμε δεσμεύσεις από κανέναν που να μας τραβήξει το μανίκι. Αυτά όλα θα αρκούσαν ; Λέμε όχι. Εμείς λέμε όχι. Οι άλλοι δεν μπορούν να μας κρίνουν γιατί είναι πιο κάτω από μας, είναι αλλού. Σε άλλη κατηγορία . Πέρασαν όμως και τα χρόνια . Έχουμε γίνει καλύτεροι παρότι είμαστε σε αχαρτογράφητες διαδρομές και χωρίς κανένα λυσάρι, ούτε διεθνές ούτε εσωτερικό, που θα μας πει πως, θα κυβερνήσει η Αριστερά. 
Το πρόγραμμά μας, οι προσπάθειες που γίνονται, οι συνδιασκέψεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα, ο θεσμός των λαϊκών συνελεύσεων που είναι απαραίτητες στην διακυβέρνηση της Αριστεράς, το ισχυρό επιστημονικό δυναμικό μας, και φυσικά η εμπειρία μας ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μας επιτρέπουν να είμαστε σίγουροι για τους στόχους που έχουμε βάλει. 
Επαναλαμβάνω θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα και να είμαστε ακόμα καλύτεροι αλλά δοκιμαζόμαστε. Είμαστε σε μετάβαση. Όμως ένα πράγμα δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν θα απομακρυνθούμε με δική μας θέληση, ούτε θα αθετήσουμε το πρόγραμμά μας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου