Με την προσμονή της αποπεράτωσης του νέου Ιερού Ναού ο εορτασμός του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι

Από Αριστερά Οι Θανάσης Σχίζας, Δημήτρης Καμπόλης, Μαρίνος Σαρλάς,Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Μπούρας, Κώστας Σπυρούνης  και πίσω από δεξιά οι Γιώργος Κούρκουλος, Τζένη Μπάρα και Γιώργος Μαυροειδής
Φωτεινή Γιαννοπούλου,  Γιάννης Μαυροειδάκος, Τζένη Μπάρα, και Άννα  Τσεκούρα
 Ο εφημέριος του Ναού πατήρ Απόστολος
Η φιλαρμονική του Δήμου Φυλής κόσμησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις κι έδωσε τον εορταστικό τόνο 
Ο Θεοδόσης Δρόλιας κατά την περιφορά της εικόνας και δίπλα του ο Γιώργος Μαυροειδής, μπροστά οι Θανάσης Σχίζας , Γιάννης Μαυροειδάκος, ΤζένηΜπάρα,  και Θανάσης Μπούρας 
Ο ερανικός σύλλογος  κάθε Κυριακή λειτουργεί έκθεση με εκκλησιαστικά είδη για την ενίσχυση της αποπεράτωσης της νέας εκκλησίας
Ο Γιάννης  Μαυροειδάκος με το Νίκο Καντερέ στο γεύμα που πρόσφερε στους πιστούς και τους επισήμους, ο πατήρ Απόστολος
Η ΤζένηΜπάρα και ο παπά  Ιωάννης Λευκαδίτης
Γιάννης Μαυροειδάκος, Τζένη Μπάρα,  Άννα  Τσεκούρα και Θανάσης Μπούρας
Με τη λιτάνευση της εικόνας, σε κλίμα κατάνυξης, κορυφώθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου, οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Στυλιανού, από τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ζεφυρίου. 
Παρουσία δεκάδων πιστών την Τρίτη, παραμονή της γιορτής του Αγίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας ενώ ανήμερα της γιορτής του Αγίου -προστάτη των παιδιών- τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. 
Το απόγευμα παρά το τσουχτερό κρύο δεκάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτάνευση της εικόνας ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο γεύμα που προσφέρει η εκκλησία στους πιστούς. 
Ο εφημέριος του Ναού πατέρας Ιωάννης Λευκαδίτης αφού ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους, έκανε ιδιαίτερη αναφορά κι ευχαρίστησε δημόσια τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο και την Αναπληρώτρια Δήμαρχο Φυλής Τζένη Μπάρα. Ο κ. Μαρτίνος προσέφερε πρόσφατα 5.000 Ευρώ για την αποπεράτωση του Ναού του Αγίου Στυλιανού που βρίσκεται στα μπετά, μετά από παρέμβαση της Αναπληρώτριας Δημάρχου που βρίσκεται κοντά στην ενορία και γνωρίζει εκ των έσω τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα ευχαρίστησε την οικογένεια της κ. Μαρίας Γκολφινοπούλου και τη Δημοτική Αρχή. 
Στην αποπεράτωση του νέου Ναού, έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του και ο Ερανικός Σύλλογος του Αγίου Στυλιανού ο οποίος για αυτό το σκοπό, λειτουργεί έκθεση με χειροποίητες εικόνες και εκκλησιαστικά είδη, στο χώρο της Εκκλησίας κάθε Κυριακή, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι την αποπεράτωση του Ναού. 
Στη λιτάνευση της εικόνας παρέστησαν ο Βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, ο πρώην Βουλευτής Νίκος Καντερές,οι Αντιδήμαρχοι Φυλής Δημήτρης Καμπόλης, Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Τζένη Μπάρα και Μαρίνος Σαρλάς, ο Πρόεδρος και η αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και Άννα Κουμερτά- Τσεκούρα αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Πάρνηθα Γιώργος Μαυροειδής και η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και Δημοτική Σύμβουλος Φωτεινή Γιαννοπούλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου