Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τον «Καλλικράτη» είπε ο Νίκος Βούτσης στον Θεοδόση Δρόλια

Ο Θεοδόσης Δρόλιας διατυπώνει το ερώτημά του προς το Νίκο Βούτση
«Ο Καλλικράτης είναι νόμος έκτρωμα και θα αλλάξει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,μετά από διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ σταδιακά θα ενισχυθούν οι πόροι προς την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι το κλειδί της υπόθεσης δεσμεύτηκε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού συμβούλου Φυλής Θεοδόση Δρόλια, κατά την Πολιτική Εκδήλωση που οργάνωσε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής. 
Ιδού ο σχετικός διάλογος:
Θεοδόσης Δρόλιας: Αυτή τη στιγμή όλοι οι δήμοι της χώρας φυτοζωούν βρίσκονται σε μαρασμό και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για τους δημότες τους ούτε τα αυτονόητα οπότε θα με ενδιέφερε να ξέρω τι καινοτομίες θα εισάγετε στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί στην ουσία η πρώτη μορφή εξουσίας που συναντά ο πολίτης, ο δημότης ο συνταξιούχος, ο μαθητής στην καθημερινότητά του, είναι ο Δήμος . θα ενισχύσετε την τοπική αυτοδιοίκηση; 
Νίκος Βούτσης: Όλο το οικοδόμημα του Καλλικράτη είναι στον αέρα. Δεν έπρεπε να έχει γίνει ο Καλλικράτης. Όταν ήταν στα σκαριά είχε πει ο Ραγκούσης ότι θα τον προικοδοτήσουν με τέσσερα συν ενάμιση δισεκατομμύρια τη στιγμή που η κρίση είχε ξεκινήσει και δεν υπήρχαν αυτά τα λεφτά. Τελικά κάνανε για μια ακόμη φορά μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς να τις συνοδεύουν με τους απαραίτητους πόρους αλλά έφτασαν στο εκπληκτικό σημείο να είναι 65% λιγότεροι οι αυτοτελείς πόροι προς την Αυτοδιοίκηση από το κράτος. Είναι προφανές ότι η Αυτοδιοίκηση έχει επιβαρυνθεί μέσα στην κρίση γιατί λόγω της καθημερινής επαφής με τον πολίτη είναι το πρώτο και μοναδικό ίσως δίχτυ ασφαλείας για τον χειμαζόμενο και δοκιμαζόμενο πολίτη. Το πρόγραμμα της αλληλεγγύης της κυβέρνησης που δεν υπάρχει το υλοποιεί μ’ ένα τρόπο με επικουρία οργανώσεων η τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς κανένα πόρο. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για τη ριζική αλλαγή του Καλλικράτη . Υπάρχει ανάγκη πλέον για πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση, σταδιακή προφανώς, στα κονδύλια που πάνε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το κλειδί της υπόθεσης είναι το οικονομικό και αυτό θα αλλάξει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου