Έπιασε δουλειά το Τοπικό Συμβούλιο κατά της παραβατικότητας

Από αριστερά, Βασιλεία Καλαρχάκη, Νίκος Χατζητρακόσιας, Δημήτρης Μπουρίκος, Δημήτρης Ντούλμας, Χρυσούλα Κουράση, Θανάσης Νάστος, Χρήστος Καματερός και Παναγιώτα Παντελίδου
Tην πρώτη του συνεδρίαση, με αντικείμενο τη γνωριμία των μελών του, την ανταλλαγή απόψεων και τον προγραμματισμό της δράσης του, πραγματοποίησε, το απόγευμα της Παρασκευής, 19 Δεκεμβρίου, το Τοπικό Συμβούλιο κατά της παραβατικότητας, που έχει συγκροτηθεί από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Ν. 3463/2006 «έργο των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας είναι η καταγραφή και η μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων στην περιφέρεια του Δήμου ή της Κοινότητας που λειτουργούν, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής κατάλληλων να προλάβουν ή να περιορίσουν ορισμένες μορφές της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης. Οι θέσεις είναι τιμητικές και άμισθες.
Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, που, ως επί το πλείστον, αποτελείται από ειδικούς, πήραν μέρος ο αναπληρωτής Δήμαρχος και απόστρατος αξιωματικός Νίκος Χατζητρακόσιας, η δικηγόρος και Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Κουράση, ο αστυνομικός κι εκπρόσωπος της Αστυνομικής Αρχής Άνω Λιοσίων Δημήτρης Ντούλμας, ο δημόσιος κατήγορος του Πταισματοδικείου Αχαρνών Θανάσης Νάστος, ο Κοινωνιολόγος Δημήτρης Μπουρίκος, η παιδοψυχολόγος Παναγιώτα Παντελίδου και η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, Βασιλεία Καλαρχάκη. Παρευρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Χρήστος Καματερός.
Το Τοπικό Συμβούλιο θα συνέλθει, εκ νέου, πριν από τη 10η Ιανουαρίου 2015, με θέμα την κατάθεση προτάσεων για το πρόγραμμα δράσεων του 2015.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου