Δήμος Τρίπολης: Δεν θα πάμε τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φυλής

Μετά την έντονη αντίδραση της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, ο δήμαρχος Τρίπολης, Δ. Παυλής, είπε πως η απόφαση για μεταφορά του σκουπιδιών στην Αθήνα δεν θα υλοποιηθεί.

Δεν θα πάμε τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φυλής στην Αθήνα, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Παυλής. 
Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, κατά το οποίο θα ανακοινώσει νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εντός της περιφέρειας του δήμου Τρίπολης, στον οποίο θα οδηγηθούν τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Τρίπολης επισήμανε ότι η κοινή απόφαση των γενικών γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου και Αττικής δεν θα υλοποιηθεί ποτέ, από τη στιγμή που η περιφερειάρχης Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Αττικής δεν το δέχονται.
Ο κ. Παυλής τόνισε χαρακτηριστικά: "Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι τα σκουπίδια θα πάνε στην Αθήνα. Από το Δεκέμβριο βρήκα θέση για να διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα σκουπίδια μας". Πρόσθεσε ακόμα: "Υπήρξαν έξι με επτά θέσεις, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει καμία αποκομιδή, διότι δεν είχαμε προϋπολογισμό επειδή τον είχε προσβάλλει η αντιπολίτευση. Δεν τους ενδιαφέρει (αναφέρεται στην αντιπολίτευση του δήμου) τι θα γίνει με τα σκουπίδια, παρά μονό θέλουν να μην κάνει τίποτα ο δήμος, διότι πιστεύουν ότι θα ξαναγίνουν εκλογές (επειδή ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, πρώην δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κι έχει προσβάλει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών). Πριν από τρεις ημέρες, ο προϋπολογισμός του δήμου ενεκρίθη. Απαιτούνται επτά με δέκα ημέρες το πολύ σε χώρο που έχουμε αποφασίσει και έχουμε προχωρήσει σε αδειοδότηση του και θα ανακοινωθεί στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας πού θα πάνε τα σκουπίδια, κι εκεί θα αποθηκεύονται νόμιμα".
(ΑΠΕ - ΑΜΠΕ)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου