Συστράτευση και στα Λιόσια για τη λιτάνευση της εικόνας

Από την περσινή λιτάνευση του αντιγράφου της εικόνας που έχει φιλοτεχνηθεί με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Αγίου Κωνσταντίνου
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΓΡΙΖΑΣ
Γιώργος Καραϊσκάκης
Διευρύνεται το μέτωπο για τη διατήρηση του εθίμου της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας της Μονής Κλειστών. 
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να τεθεί το ζήτημα στα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων. Μάλιστα οι Πρόεδροι των δύο παραπάνω φορέων Γιώργος Μαυροειδής και Χρήστος Καματερός παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΡΙΖΑΣ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου και συμφώνησαν. 
Συμφωνήθηκε ακόμα, μετά από εισήγηση του Πρόεδρου της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργου Καραϊσκάκη, να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θα δραστηριοποιηθεί για την αναβίωση του εθίμου. 
Εν τω μεταξύ, το Τοπικό Συμβούλιο Φυλής, συνοδευόμενο από το Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Φυλής Σπύρο Μπρέμπο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Αβράμη επισκέφθηκε, την περασμένη εβδομάδα, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κκ Αθηναγόρα, με αίτημα τη αναβίωση του εθίμου. 
Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι δεν πρόκειται για θέμα της αρμοδιότητάς του, αφού για την παραχώρηση της εικόνας αρμόδια είναι η Ιερή Κοινότητα. Προθυμοποιήθηκε όμως να μεσολαβήσει και πάλι για την εξεύρεση λύσης, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου, που είχε ορισθεί συνάντηση με τους δικηγόρους της Μονής.
Δείτε την Απόφαση-ντοκουμέντο της ΓΡΙΖΑΣ, όπως καταγράφηκε στο βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου:
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου