Γυναίκες και κρίση

Οι γυναίκες ανήκουν στο κομμάτι εκείνο του πληθυσμού που έχει πληγεί εντονότερα από την οικονομική κρίση. Το ζήτημα όμως αυτό ελάχιστα έχει απασχολήσει την πολιτική του τόπου. Παρά την επανειλημμένη αναφορά που γίνεται στις συνέπειες της κρίσης για την ελληνική κοινωνία, πολύ λίγη προσοχή έχει δοθεί στον αρνητικό της αντίκτυπο για τις συνθήκες ζωής των γυναικών, που πλήττονται τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή τους ζωή. 
Οι γυναίκες, που ήταν εξαρχής ευάλωτες σ’ ότι αφορά την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας και το ύψος των αποδοχών τους, ακόμη περισσότερο τώρα ζουν το άγχος της επιβίωσης. Καλούνται δε να φροντίσουν την οικογένειά τους, διαχειριζόμενες έναν οικογενειακό προϋπολογισμό που όλο συρρικνώνεται, όταν οι τιμές βασικών αγαθών αυξάνονται και ταυτόχρονα να αναπληρώσουν τα όποια κενά δημιουργεί η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στη φροντίδα των ηλικιωμένων και των παιδιών. 
Όσο παραμένει μειωμένη η πολιτική και οικονομική μας επιρροή, θα συνεχίσουμε να αποτελούμε τα πιο ευάλωτα θύματα σε μια κρίση, την εξέλιξη της οποίας δε θα είναι δυνατόν να επηρεάσουμε. Γιατί οι λύσεις που προτείνονται πρέπει να έχουν καθαρά αριστερό προσανατολισμό και οι γυναίκες της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής έχουν προσανατολιστεί. 
Οι γυναίκες της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου