Αλλεπάλληλες εκπλήξεις στην Ακολουθία των Χαιρετισμών της Χασιάς

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος εντυπωσίασε σε ρόλο ψάλτη, ο παπα Δημήτρης λειτούργησε μετά από καιρό στη Χασιά κι ο Δεσπότης έκανε το καθιερωμένο κήρυγμα. Μετά τους Χαιρετισμούς έφαγαν με το εκκλησιαστικό συμβούλιο στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού, όπου το μουσικό συγκρότημα της ενορίας τους ψυχαγώγησε με ποιοτικά ελληνικά τραγούδια
Στην ακολουθία των Τρίτων Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής χοροστάτησε, το βράδυ της Παρασκευής, 13 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας. 

Όμως η παρουσία του Μητροπολίτη δεν ήταν η μοναδική έκπληξη για τους ενορίτες της Φυλής, αφού είδαν, μετά από καιρό, να συλλειτουργεί στον Ιερό Ναό ο αγαπημένος τους ιερέας π. Δημήτριος Παναγακόπουλος. 

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη τους προκάλεσε η συμμετοχή του Αντιδημάρχου Σπύρου Μπρέμπου σε ρόλο ψάλτη. Μάλιστα, κατά γενική ομολογία, ο γνωστός για τις ικανότητές του στο δημοτικό και λαϊκό τραγούδι Αντιδήμαρχος εντυπωσίασε και στο ψαλτήρι, αφού έχει πάρει, για πάνω από ένα χρόνο, μαθήματα βυζαντινής μουσικής, κοντά στον πρωτοψάλτη και καθηγητή βυζαντινής μουσικής Δημήτρη Καλομοίρη. Ακολούθως ο πατήρ Νικόλαος Κοτίνης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσαν δείπνο, όπου τους προσκεκλημένους, εκτός από το σπιτικές σαρακοστιανές λιχουδιές περίμενε ακόμα μια έκπληξη: Το μουσικό συγκρότημα της ενορίας συνόδευσε το φαγητό τους με ποιοτική ελληνική μουσική κερδίζοντας το χειροκρότημα των συνδαιτυμόνων και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αθηναγόρα.
Δείτε το μουσικό συγκρότημα της Ενορίας:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου