Ύστατο χαίρε για τον πρώτο Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Γεώργιο Λιόση

ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ Η ΝΕΚΡΩΣΙΜΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
Με τις δέουσες τιμές τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρώτου Δημάρχου Άνω Λιοσίων Γεωργίου Λιόση το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 8 Απριλίου από τον Ιερό Ναό των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. ΑΘηναγόρας, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς που με τον Γιώργο Λιόση τον συνέδεε φιλία ετών. 
Προσφωνώντας τον εκλιπόντα «Φίλέ Γιώργο» ο Χρήστος Παππούς εξήρε το έργο, την πραότητα και το ήθος του χαρακτήρα του. 
«Βρισκόμαστε εδώ κοντά σου, με την αγαπημένη σου γυναίκα Χαρίκλεια, τον γιό σου Δημήτρη και τα εγγόνια σου που λάτρευες. Όταν το 1975 εκλέχθηκες πρώτος Δήμαρχος έζησες τη μεγάλη στιγμή που η πόλη των Άνω Λιοσίων από Κοινότητα έγινε Δήμος. Ήσουν εκείνος, που με μόνο 22 εργαζόμενους και χωρίς υλικοτεχνικά μέσα, κατάφερες γι’ αυτόν τον τόπο που αγάπησες με όλο σου το είναι,  πολλά. Ήσουν ο Δήμαρχος, που έφτιαξε το στολίδι της πόλης που είναι η Πλατεία Ηρώων, που κατάργησε τους νερουλάδες, κατασκευάζοντας το δίκτυο ύδρευσης ακόμη και σε συνοικίες "δύσκολες", υπήρξες εκείνος, που έφερε στα Άνω Λιόσια, το Ταχυδρομείο, το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΙΚΑ. Ήσουν ο άνθρωπος, που δεν δίστασε να προτάξει το στήθος του απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές, εκείνος που ξεχνούσε τις κόντρες των εκλογών την επομένη. Ήσουν πάνω απ΄όλα ο άνθρωπος που διακρίθηκε για την πραότητα, την ευγένεια και το ήθος του χαρακτήρα του. Φίλε Γιώργο αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν οι ατέλειωτες συζητήσεις μας, οι συμβουλές σου, αλλά και η τελευταία επιθυμία σου: Αντί, το ύστατο ταξίδι σου, να γίνει Δημοσία δαπάνη, όπως προβλέπει ο νόμος, εσύ ζήτησες αυτό το ποσό να διατεθεί σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παππούς, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. 
Στην νεκρώσιμο ακολουθία παρέστησαν ο βουλευτής και καλός φίλος του Γεωργίου Λιόση, Γιώργος Βλάχος, ο επί σειρά ετών βουλευτής Νίκος Καντερές, πέντε πρώην  Δήμαρχοι και πιο συγκεκριμένα οι π. Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων Στέργιος Πανάγος, Σταμάτης Γεώργας και Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, ο π. Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και η π. Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου. Το «παρών» έδωσαν επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Μαζικών και Πολιτιστικών φορέων από τις πόλεις των Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Χασιάς και Αχαρνών καθώς και πλήθος κόσμου. 
Η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε πένθιμους σκοπούς και συνόδεψε τον πρώτο Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Γεώργιο Λιόση στην τελευταία του κατοικία, στο Παλαιό Κοιμητήριο, με πολύ κόσμο και σύσσωμο το Δημοτικού Συμβούλιο να ακολουθούν πεζή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου