Από τα λόγια στην πράξη η φυσική περίφραξη της Στέγης Ποντίων

Φωτό Αρχείου - Στιγμιότυπο από την παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στο Σύλλογο Ποντίων


Όταν στις 5 Μαΐου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από το βήμα της εκδήλωσης του Συλλόγου Ποντίων του Δήμου Φυλής «η Τραπεζούντα» έδωσε τη δέσμευση ότι το αίτημα του Συλλόγου για περίφραξη θα ικανοποιηθεί, ΚΛΙΚ 1 
κανείς δεν περίμενε ότι αυτό θα συνέβαινε εντός του μήνα. 
Κι όμως! λίγες μέρες μετά και πιο συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας στον οποίο και ανήκει η πρωτοβουλία, παρέλαβε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2721 καλλωπιστικά φυτά (πικροδάφνες, μυρτιές κ.α.), ύψους άνω του 1,5 μέτρου, έτοιμα προς φύτευση.

Φωτό αρχείου -  Θανάσης Σχίζας και Νίκος Κρεμύδας παραλαμβάνουν τα φυτά 
Ο Αντιδήμαρχος μάλιστα, με τη παραλαβή των φυτών, είχε δηλώσει τα εξής. «Ο Δήμος Φυλής και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αναπληρωτή Διευθυντή Έργου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ. Ελπιδοφόρο Παππά και τον συντοπίτη μας και πρόεδρο του συλλόγου TAEKWONDO ΓΑΣ ΦΛΟΓΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Νίκο Κρεμύδα για την καθοριστική συμβολή τους στην ευόδωση της δωρεάς. Οι «ανάσες» οξυγόνου που δίνουν στο Δήμο μας, μέσω των φυτών που προσφέρουν, μας χρειάζονται και θα τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο» ΚΛΙΚ 2
Φωτό Αρχείου Θανάσης Σχίζας και Μιχάλης Οικονομάκης κατά την παραλαβή των φυτών


Έπειτα σε ότι αφορά τον Σύλλογο Ποντίων του Δήμου Φυλής, ήρθε η σειρά του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκή ο οποίος το πρωί της Τετάρτης 27 Μαΐου, προγραμμάτισε και υλοποίησε τη μεταφορά των φυτών στη Στέγη Ποντίων αλλά και το αναγκαίο πότισμα τους, αμέσως μετά τη φύτευση. 
Εκεί τον περίμενε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Γιάννης Ευθυμιάδης, ο οποίος είχε κινητοποιήσει μέλη που πιάνουν τα χέρια τους, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η φύτευση. 
Ο δραστήριος Πρόεδρος μάλιστα, δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τους Αντιδημάρχους Θανάση Σχίζα και Μιχάλη Οικονομάκη, αλλά και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Μαρίνο Σαρλά, που ήταν εκείνος που τους μετέφερε το αίτημα του Συλλόγου.


Ο δραστήριος Πρόεδρος Γιάννης Ευθυμιάδης κινητοποίησε μέλη του Συλλόγου για την δενδροφύτευση




Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη δενδροφύτευση στη Στέγη Ποντίων 


Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 1700 δενδρύλλια που παρελήφθησαν 500 έως 700 πικροδάφνες φυτεύονται αυτές τις μέρες στη στέγη Ποντίων προκειμένου να αποτελέσουν το φυσικό φράχτη του κτιρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν στο νέο κοιμητήριο Άνω Λιοσίων με στόχο την περιβαλλοντική του αναβάθμιση. Τα υπόλοιπα 1000 φυτά καθώς και ο εξοπλισμός αναμένεται να παραληφθούν εντός των επόμενων ημερών. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου