Συνελήφθη 19χρονος για κλοπές στο Ζεφύρι

ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ «ΠΑΡΩΝ» ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ...ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Έτριβαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ζεφυρίου, όπου πήγε να δώσει το παρών ένας 19χρονος λόγω περιοριστικού όρου που του είχαν επιβληθεί για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα, όταν είδαν να φτάνουν συνάδελφοί τους από την Ασφάλεια Λιβαδειάς και να του βάζουν… χειροπέδες για συμμετοχή σε σπείρα που έκανε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων!
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο 19χρονος είχε πάει σε περιοχή της Λιβαδειάς με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του και, μαζί με έναν 36χρονο συνεργό του, είχαν πείσει μια 78χρονη γυναίκα ότι η κόρη της δικαιούνταν κάποιο επίδομα. Για να το πάρει, όμως, της είπαν ότι έπρεπε να διεκπεραιωθούν κάποιες διαδικασίες που θα στοίχιζαν 1.500 ευρώ. Όσο συζητούσαν, όμως, οι δράστες βρήκαν πού έκρυβε τις οικονομίες της ύψους 15.000 ευρώ η ηλικιωμένη, τις άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή!
Ο 19χρονος αναγνωρίστηκε από την 78χρονη και, κατά την διάρκεια της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ο 36χρονος που είναι σεσημασμένος για απάτες και κλοπές και μια 32χρονη γυναίκα. Στο αυτοκίνητο του νεαρού βρέθηκαν διάφορα έγγραφα που ανήκαν στον συνεργό του και κατασχέθηκαν. Στη σπείρα συμμετείχε και άγνωστος αριθμός συνεργών τους, που είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν και να ξαφρίσουν τουλάχιστον τέσσερις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και να τους αρπάξουν πάνω από 20.000 ευρώ!
Στις 19 Μαΐου 2014 οι απατεώνες είχαν εμφανιστεί ως λογιστές του γιου ενός 87χρονου στην Πέτρα Βοιωτίας και τον έπεισαν να τους δώσει 850 ευρώ. Στις 25 Οκτωβρίου 2014, έπεισαν μια 81χρονη στην Αγία Παρασκευή Βοιωτίας να τους δώσει 400 ευρώ δήθεν για να τα καταθέσουν σε τράπεζα για λογαριασμό του γιου της και έκλεψαν από το δωμάτιό της άλλα 3.600 ευρώ. Αλλά και στις 26 Ιουνίου, έπεισαν με τον ίδιο τρόπο μια 80χρονη να τους παραδώσει 2.800 ευρώ για λογαριασμό του γιου της. 
Ο 19χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς με κατηγορίες για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δυο συνεργών του και την αναγνώριση των υπολοίπων μελών της σπείρας.


ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου