Ιστορικό ΝΑΙ από …νεονύμφους, στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη

Πανέμορφος ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε το μυστήριο
Συγκίνηση στην τοποθέτηση των στεφάνων...
Ο κόσμος ευχαριστήθηκε το μυστήριο στο προαύλιο του Ιερού Ναού και χωρίς περιορισμούς στο ρύζι...
'Ομορφα στιγμιότυπα από το μυστήριο
Παρούσα η σχολή χορού στην οποία συμμετέχει η νύφη,
με επικεφαλής το δάσκαλο Σπύρο Κύκνα
Ο Σπύρος Κύκνας, η Ελευθερία και η Μπαρμπιλένα Τριανταφύλλου συγχαίρουν τη νύφη, μετά το μυστήριο
Ανεπιφύλακτα ΝΑΙ δήλωσαν την Κυριακή 5 Ιουλίου ο Γιώργος Σαλαμούρας και η Χρυσούλα Παναγιωτοπούλου
Όχι στην …κάλπη, αλλά στον ιερέα που κλήθηκε να τους ενώσει με τα δεσμά του γάμου στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Άνω Λιοσίων. Το ζευγάρι επέλεξε το χώρο της Ιστορικής Ιεράς Μονής, όπου, στις 27 Μαΐου 1929, πραγματοποιήθηκε η μάχη εναντίον των Τούρκων που έστεψε με νίκη τα ελληνικά όπλα, για τη γραφικότητα και την άνεση του προαύλιου να φιλοξενήσει τις δεκάδες των προσκεκλημένων. Πράγματι, οι συγγενείς και φίλοι των νεόνυμφων ήταν όλοι εκεί σε μια τελετή που έμοιαζε περισσότερο με παραμύθι σε ροζ περιτύλιγμα.  
Άψογες στα καθήκοντά τους οι κουμπάρες Ειρήνη Μακερούφα και Ευτυχία Σαλαμούρα έφεραν σε πέρας την αποστολή τους χωρίς να «λυγίσουν» από το κύμα του ρυζιού που εκτοξεύθηκε στο χορό του Ησαΐα.  

Το βέβαιο είναι ότι το μυστήριο θα μείνει αξέχαστο σε όλους, όχι μόνο γιατί αποτέλεσε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του ζευγαριού, αλλά γιατί πραγματοποιήθηκε σε έναν ιστορικό χώρο, μια ιστορική μέρα, κατά την οποία η χώρα κλήθηκε να πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην σύγχρονη ιστορία της. 

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...