Προφυλακίσθηκε στις Ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας τσιγγάνος - έμπορος ναρκωτικών από το Ζεφύρι


Παραδόθηκε τελικά στις Ανακριτικές Αρχές της Καλαμάτας ο 27χρονος τσιγγάνος από το Ζεφύρι Αττικής που κατηγορείται ως μέλος της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε το Δεκέμβριο σε Πύργο και Μεσσηνία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Πρόκειται για τον τσιγγάνο που είχε φύγει από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πριν από την ολοκλήρωση των αποφάσεων εισαγγελέα και ανακρίτριας για προφυλάκισή του ή μη και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.
Ο συγκεκριμένος κατηγορείται για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και ήταν ο μόνος που δεν παρουσιάσθηκε από τους 12 κατηγορούμενους που έφυγαν εκείνο το βράδυ.
Ο 27χρονος τσιγγάνος, συνοδεία του δικηγόρου του, παρουσιάσθηκε στις Αρχές και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πρόκειται για την εξάρθρωση, σύμφωνα με την Αστυνομία, τριών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες ενώνονταν σε ένα δίκτυο και δρούσαν είτε μεμονωμένα είτε από κοινού. Οι περισσότερες συλλήψεις είχαν γίνει τότε στην Ηλεία, ενώ από τη Μεσσηνία για συμμετοχή είχαν συλληφθεί, μεταξύ άλλων, ένας πρώην αστυνομικός με το γιο του.
Μάλιστα, η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 156 άτομα και από αυτά που έχουν ταυτοποιηθεί, τα ογδόντα είναι κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Ηλείας και επτά από τη Μεσσηνία.
Β.Β.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου