Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Φυλής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος



«Η πόρτα της Προεδρίας θα είναι ανοικτή για το Δήμο Φυλής, αλλά και για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων, αλλά όχι τους αντίστοιχους πόρους. Βεβαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει εκτελεστικές αρμοδιότητες, όμως η έλλειψη αρμοδιότητας δεν αποτελεί άλλοθι για κανένα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Μιλώντας στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο Φυλής, στα Άνω Λιόσια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του έκαναν, επειδή, όπως είπε. ο Δήμος Φυλής είναι ένας ιστορικός Δήμος που και σήμερα προσφέρει πολλά στο Λεκανοπέδιο.
Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή και πολιτική σταδιοδρομία του Προκόπη Παυλόπουλου σημειώνοντας ότι υπήρξε καταξιωμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος με πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό έργο, μαχητικός Βουλευτής και πετυχημένος Υπουργός Εσωτερικών που έλυσε χρονίζοντα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξή σας σε επίτιμο δημότη Φυλής οφείλεται στην πληθωρική προσωπικότητα και στον ανεπίληπτο ακαδημαϊκό και πολιτικό Σας βίο κι αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά σας στη Χώρα, αλλά και στο Δήμο Φυλής» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.
Εν συνεχεία επέδωσε στον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας την περγαμηνή της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και του απένειμε  το Μετάλλιο του Δήμου και αναμνηστικά με το έμβλημα του Δήμου και με το στολισμό της παραδοσιακής αρβανίτικης νυφικής φορεσιάς. 
Προηγουμένως η Πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη είχε αναγνώσει, παρουσία των υπολοίπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, την Απόφαση   10/2016 με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο ανακήρυξε, ομόφωνα,  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη Φυλής.
Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι Βουλευτές Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Γιώργος Πάντζας , Γιάννης Δέδες και Πάνος Σκουρολιάκος, ο επιλαχών Βουλευτής Νίκος Καντερές, ο πρώην Υπουργός Απόστολος Σταύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης   Δυτ. Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔΑ) και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι Δήμαρχοι Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και Μεγαραίων  Γρηγόρης Σταμούλης, οι πρώην Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων Στέργιος Πανάγος, Νίκος Παπαδήμας και Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης κά.
Τιμές απέδωσαν άγημα της Σχολής Αξιωματικών (Ανθυπαστυνόμων) της Ελληνικής Αστυνομίας και η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου