Λαμπρή η παρουσία της ΓΡΙΖΑΣ στην 190η επέτειο του Μεσολογγίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η «Γρίζα» συμμετείχε στις δύο μεγάλες παρελάσεις με τις οποίες κορυφώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης στο ηρωικό Μεσολόγγι, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου 2016, υπό την παρουσία της α.ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου. Οι παρελάσεις μνήμης της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου και το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, με τη μορφή πομπής, που καταλήγει στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων, μέσα σε ένα κλίμα συγκινησιακής φόρτισης και εθνικής υπερηφάνειας, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή 190η επέτειο παρέλασαν 270 γκρουπ (σύλλογοι και φιλαρμονικές) από όλη την Ελλάδα, στα οποία μετείχαν συνολικά 6000 άτομα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Συνοδοιπόρος της «Γρίζας» σε αυτή τη συμμετοχή, υπήρξε ο Σύλλογος Κρητών Άνω Λιοσίων – Φυλής «η Μεγαλόνησος». Οι δύο Σύλλογοι μάλιστα εκπροσώπησαν το Δήμο Φυλής, παρελαύνοντας και με τη σημαία του Δήμου μας στην παρέλαση της Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτής της εκπροσώπησης, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κο Νικόλαο Καραπάνο, που μας υποδέχθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, κατά την άφιξή μας το μεσημέρι του Σαββάτου. Εκεί ο Αντιδήμαρχος Φυλής κος Αθανάσιος Σχίζας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα», κος Γεώργιος Μαυροειδής που μας συνόδευσαν, απένειμαν στο Δήμαρχο Μεσολογγίου αναμνηστικά του Δήμου μας, ενώ οι δύο Σύλλογοι δώρισαν στον κο Καραπάνο από ένα καλάθι με αναμνηστικά των Άνω Λιοσίων και της Κρήτης, που είχαν προετοιμάσει.
Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο κο Αθανάσιο Σχίζα για την συμπαράσταση και την αμέριστη βοήθειά του από πλευράς του Δήμου Φυλής, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κο Γεώργιο Μαυροειδή, για την συνδρομή του στην πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού, τον Πρόεδρο κο Βασίλη Στεφανουδάκη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών «η Μεγαλόνησος» για την άψογη συνεργασία, καθώς και τις συνοδούς μας, που οι διοργανωτές είχαν ορίσει για τις παρελάσεις, τις κες Αναστασία Βασιλείου και Μαρία Μπεσίρη.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 












 Με το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κο Νικόλαο Καραπάνο





























Ακολουθεί video με την μεγαλειώδη παρέλαση