Παρούσα και στη λιτάνευση της Εικόνας η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Ο Διευθυντής Νίκος Μαραγκός,
ο μηχανολόγος Χάρης Χαντζόπουλος
και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας
κατά την πιστοποίηση της προθήκης
στην οποία τοποθετήθηκε η Εικόνα

Μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται και να γράφονται. Όχι για λόγους προβολής, αλλά για να γίνεται γνωστός ο κόπος και η συμβολή κάποιων ανθρώπων. Όπως για παράδειγμα των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής που πήραν ενεργά μέρος στην προσπάθεια για τη λιτάνευση της Εικόνας της Μονής Κλειστών.
Πολύ πριν από την αρχαιολογική υπηρεσία, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής συνέταξε την ειδική μελέτη πάνω στην οποία βασίστηκε η κατασκευή της προθήκης που έλυσε, άπαξ και δια παντός, το πρόβλημα προστασίας της Εικόνας κατά τη λιτάνευσή της. 
Μπορεί οι προδιαγραφές να τέθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία, όμως η ίδια δεν πρόλαβε να εκπονήσει τη μελέτη. Το κατάφερε η Τεχνική Υπηρεσία σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στην προσπάθεια του Διευθυντή Νίκου Μαραγκού και του μηχανολόγου Χάρη Χατζόπουλου, που την ολοκλήρωσαν το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Απριλίου 2016. 
Και δεν τους αξίζουν συγχαρητήρια μόνο για την ταχύτητά τους, αλλά και γιατί λίγες μέρες αργότερα η αρχαιολογική υπηρεσία υιοθέτησε πλήρως τη μελέτη και πιστοποίησε την ειδική προθήκη. 
Αυτά τα ολίγα για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος των Καίσαρι κι εν προκειμένω τα εύσημα στους ανθρώπους που, για ακόμα μια φορά, έβγαλαν το Δήμο Φυλής ασπροπρόσωπο.