Θύμα του Υπερεγώ του ο Μπουραΐμης

Προκλητικός, εμμονικός και αμετανόητος παραμένει στο θέμα της Εικόνας ο Μπουραΐμης. 
Το Υπερεγώ του, για ακόμα μια φορά, τον έχει οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, αλλά, αντί να διδαχθεί από τα λάθη του, επιμένει. 
Φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιήσει το πασχαλιάτικο μήνυμά του για να μειώσει τη διαχρονική θέση της διοίκησης και των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Φυλής για την πραγματοποίηση του εθίμου. 
«Ξεχνά» ότι οι λιτανεύσεις έγιναν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μητροπολίτη, στο πλαίσιο της Απόφασης του ανωτάτου Εκκλησιαστικού Οργάνου, δηλαδή της Ιεράς Συνόδου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην Δήμαρχος αγνοεί την κατακραυγή που προκάλεσαν οι παρασκηνιακές ενέργειές του για τη ματαίωση του εθίμου και συνεχίζει ακάθεκτος την αυτοκαταστροφική του πορεία.  
Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου δηλώνει, ανερυθρίαστα, ότι Παππούς και Σάββας χρησιμοποίησαν την Εικόνα ως λάφυρο για τις Δημοτικές Εκλογές, παρόλο που στις λιτανεύσεις πήραν μέρος σύμπασα η Εκκλησία και χιλιάδες κόσμου. 
Την ώρα που και οι γειτονικοί Δήμοι χαιρετίζουν την επανάληψη του εθίμου συνεχίζει την μάταιη προσπάθειά του να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο.
Τα εορταστικά μηνύματα του Μπουραΐμη συνήθως προκαλούν γέλιο ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 
Το φετινό, είναι, όντως, για κλάματα…