Νωρίτερα μπήκε η Εβδομάδα των Παθών για τον Μπουραΐμη

Για το Δημήτρη Μπουραΐμη η Εβδομάδα των Παθών ήταν η προηγούμενη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε πυρά για "τρύπα" 853 χιλ. ευρώ στον Αθλητικό Οργανισμό και 10 εκατ. στο Δήμο. Επιπλέον, παρά την προσπάθειά του, το έθιμο λιτάνευσης της Εικόνας επαναλήφθηκε, μετά από χρόνια, σε Άνω Λιόσια και Φυλή
Με μια ανακοίνωση-παραλήρημα που δημοσίευσε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, χωρίς να την έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του ή στο προφίλ του στο facebook, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης "πετάει την μπάλα στην εξέδρα" για να μην απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο οποίος έκανε λόγο  για «τρύπα» ύψους 853 χιλ. ευρώ στον Αθλητικό και Πολιτιστικό οργανισμό και πάνω από 10 εκατ. ευρώ στο Δήμο.
Προσπαθεί ακόμα να διασκεδάσει τις αρνητικότατες εντυπώσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη του ΦΥΛΑΡΧΟΥ ότι στις 11 Απριλίου 2016 έστειλε έγγραφο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, με σκοπό να ματαιώσει την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λιτάνευση της Εικόνας σε Άνω Λιόσια και Φυλή.
Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε και από τη διάψευση του Δήμου Φυλής ότι κλήθηκαν αυτεπάγγελτα από τον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Φυλής για να δώσουν εξηγήσεις για τα συμβάντα του Σαββάτου 16 Απριλίου στη Μονή Κλειστών. 
Στην τεκμηριωμένη απάντηση του Γραφείου Τύπου,  που αναφέρει ακόμα και το όνομα της υπαλλήλου με την οποία έκλεισε το ραντεβού με τον Εισαγγελέα ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος το μόνο που είχε να πει είναι ότι αισθάνεται αηδία.
Αυτοί που σίγουρα αισθάνονται αηδία είναι οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής που βλέπουν τον πρώην Δήμαρχο αφενός να μη δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ηθικής τάξης κι αφετέρου να προσπαθεί, πίσω από την πλάτη τους, να παρεμποδίσει, σε συνεργασία με το Μοναστήρι, την επανάληψη του εθίμου της λιτάνευσης της Εικόνας.
Δείτε το ακαταλαβίστικο Δελτίο Τύπου με το οποίο ο Μπουραΐμης καταγγέλλει τους πάντες, χωρίς να λέει το παραμικρό για την ταμπακιέρα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με αφορμή δελτίο Τύπου του δήμου Φυλής με το οποίο επιχειρείται να διαψευστούν οι εικόνες για όσα διαδραματίστηκαν στη Μονή Κλειστών, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, αλλά και με αφορμή τα γεγονότα το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ υπογραμμίζει:
«Αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τις τύχες του δήμου μας ένας  αδίστακτος πυρήνας  τυχοδιωκτών που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας, για να αντιμετωπίσει αυτόν που θεωρεί δύσκολο αντίπαλο. Η αλήθεια όμως πάντα εκδικείται.
Σε προσωπικό επίπεδο, το κόστος είναι η αηδία. Ιδιαίτερα, μετά το δελτίο Τύπου, στο οποίο εμφανίζεται με ονοματεπώνυμο ο γενικός γραμματέας του δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος.
Σε δημοτικό επίπεδο, ισχύει αυτό που έλεγε ένας Αμερικανός, βετεράνος του Βιετνάμ, μετέπειτα μέλος ειρηνιστικού κινήματος: «καίμε το χωριό, για να το σώσουμε». ‘Η, διαφορετικά, στην προκειμένη περίπτωση: «καταστρέφουμε το δήμο για να σώσουμε τους εαυτούς μας».
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να φύγουν το συντομότερο δυνατό».