Δημιουργίες από τους μαθητές και έργο από το Δήμο Φυλής στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, παρουσία του  Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια,  η  παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων για τη φετινή χρονιά.
Το σχολείο για τρίτη χρονιά, συμμετείχε σε δυο προγράμματα, ένα πολιτιστικό και ένα αγωγής υγείας. Μαθητές και μαθήτριες  και των τριών τάξεων που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα παρουσίασαν τη δουλειά τους με τίτλο «Ετήσιο Περιοδικό του 3ου Γυμνασίου – Αφιέρωμα: Έφηβοι και ελεύθερος χρόνος».
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος  ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ονειροπύλη» την οποία καταχειροκρότησε το κοινό ενώ στην εκδήλωση τα παιδιά τραγούδησαν και παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Αχ! Βαχ! Σαββάχ!».
Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τα παιδιά για τις δραστηριότητές και τα έργα που παρουσίασαν. «Θέλω να σας  δώσω συγχαρητήρια για το έργο που παρουσιάζετε, γιατί αυτό που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνετε εκτός σχολικού ωραρίου. Θέλω να σας συγχαρώ επίσης γιατί  σέβεστε το χώρο σας και δεν έχετε προκαλέσει καθόλου φθορές. Σας ευχαριστώ πολύ που σέβεστε το σχολείο σας και δεσμεύομαι να είμαι  δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε γιατί είστε υπόδειγμα μαθητών » είπε καταχειροκροτούμενος  ο Νίκος Χατζητρακόσιας.
Ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής χαρακτήρισε στυλοβάτες  του σχολείου τον Διευθυντή Γιώργο Παπαδημητρίου, το σύλλογο διδασκόντων και  το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους συνεχάρη για την άρτια οργάνωση και λειτουργία του σχολείου.
Από την πλευρά του Δήμου Φυλής στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων τη σχολική χρονιά 2015-2016 έγινε εκτεταμένη συντήρηση σε χρόνιες ζημιές με αντικατάσταση σε όσες πόρτες εσωτερικές και εξωτερικές χρειαζόταν, αποκαταστάθηκε  η περίφραξη του σχολείου και ενισχύθηκε ο ηλεκτροφωτισμός με την τοποθέτηση και εξωτερικών προβολέων. Παράλληλα  τοποθετήθηκε από ένα επιπλέον άτομο στην καθαριότητα και στη φύλαξη του κτιρίου τις ώρες λειτουργίας του.
Ο Νίκος Χατζητρακόσιας  είναι δίπλα στη σχολική κοινότητα, πάνω από 15 χρόνια και ξέρει εκ των έσω τις ανάγκες μαθητών και καθηγητών. Ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  σύμφωνα και με τις εντολές του Δημάρχου Χρήστου Παππού  έχει  παράσχει στο 3ο Γυμνάσιο Φυλής επαρκή χρηματοδότηση τόσο στην αρχή της χρονιάς όσο και κατά τη διάρκειά της, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Επιπλέον φέτος  αγοράστηκαν  για τους μαθητές 12 καινούργιοι  H/Y , 6  laptop και νέα μικροφωνική και μεγαφωνική εγκατάσταση ενώ έχει δοθεί στο σχολείο και το απαραίτητο για τις ανάγκες  αθλητικό υλικό. 
Κατά την εκδήλωση βραβεύτηκαν οι μαθήτριες που διακρίθηκαν στον ενδοσχολικό διαγωνισμό ψηφιακής φωτογραφίας κολάζ με θέμα «Φύση εν κινήσει». Οι μαθητές στο πλαίσιο των δυο προγραμμάτων φιλοτέχνησαν έργα ζωγραφικής, ασχολήθηκαν με την αγιογραφία, ζωγράφισαν ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία, κατασκεύασαν παιγνίδια, συνέθεσαν τραγούδι, έγραψαν μικρά διηγήματα και  δημιούργησαν κόμικς.