Σε στολίδι μετέτρεψε το 4ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου ο Θανάσης Σχίζας

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας πάνω με την Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου και κάτω με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα 
Σε ριζική ανακαίνιση και ανακατασκευή χώρων  του 4ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου προχώρησε η Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου Φυλής μετά από παρέμβαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα.
Μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς έδωσε εντολή να ελεγχθούν και επισκευαστούν όλες οι ζημιές που τυχόν προκάλεσε η νεροποντή της 22ας Οκτωβρίου στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.
Οι εργασίες στο 4ο Νηπιαγωγείο ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι μικροί μαθητές επιστρέφοντας στο σχολείο τους από τις διακοπές του Πάσχα βρέθηκαν σε ένα εντελώς διαφορετικό καθαρό κι ευχάριστο περιβάλλον. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα εντόπισαν τις ανάγκες του σχολείου και παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια των εργασιών.
« Το συγκεκριμένο σχολείο είχε κάποια προβλήματα τα οποία επιδεινώθηκαν μετά τις πλημμύρες της 22ης Οκτωβρίου. Από τη στέγη και τα παράθυρα εισέρχονταν νερά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές ζημιές στο σχολείο. Τώρα, μετά τις παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας το σχολείο έγινε πλέον ασφαλές για τους μαθητές και τους παιδαγωγούς» υπογράμμισε ο Θανάσης Σχίζας.
Συγκεκριμένα έγιναν οι ακόλουθες εργασίες: Τοποθετήθηκε νέα κεραμοσκεπή στο κυρίως τμήμα του σχολείου ενώ έγινε έλεγχος και σποραδική επισκευή της κεραμοσκεπής στο κτίριο πρόσοψης  που δεν χρησιμοποιούνταν λόγω των φθορών που είχε. Το κτίριο βάφτηκε και συντηρήθηκε και παραδόθηκε και αυτό για τις δραστηριότητες των μαθητών.  Στα δυο κτίρια επισκευάστηκαν οι εσωτερικές και εξωτερικές ρωγμές και βάφτηκαν όλοι οι χώροι εσωτερικά και εξωτερικά, έγινε έλεγχος και επισκευή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, επισκευάστηκαν ή αντικαταστάθηκαν τα παράθυρα και οι πόρτες  και καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος από χόρτα, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Το έργο έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων σε σχολεία του Δήμου, για τα οποία η Τεχνική Υπηρεσία έχει εκπονήσει μελέτες για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και έχει προγραμματίσει τις επισκευές με στόχο την κτιριακή βελτιστοποίηση των σχολικών μονάδων. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το διάστημα πριν - κατά τη διάρκεια των εργασιών και την ολοκλήρωσή τους 
Το 4ο Νηπιαγωγείο ΠΡΙΝ 
... κατά τη διάρκεια των εργασιών...
... και μετά την ανακαίνιση