Πρωτοπόρος στα προγράμματα υπέρ των ανέργων ο Δήμος Φυλής…

… Χρήστος Παππούς και Θανάσης Σχίζας έφεραν το Δήμο στους 17 πρώτους της χώρας
Ο Ο Αντιδήμαρχος  Θανάσης Σχίζας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου

 

Τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, στα οποία συμμετέχουν πιλοτικά 17 Δήμοι σε όλη τη χώρα και μεταξύ και αυτών ο Δήμος Φυλής, εξέτασε την Τετάρτη 11 Μαΐου το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α., το οποίο συνεδρίασε  παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου.
Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ελένη Λιάκου ενώ συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και πολλοί αιρετοί της Αττικής.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σε σύντομο διάλογο που είχε με την Αναπληρώτρια υπουργό πριν την έναρξη της συνεδρίασης υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για την έναρξη του έργου ενώ ερωτηθείς από την κ. Αντωνοπούλου αν ο Δήμος αντιμετώπισε δυσκολίες σχετικά με τα νέα δεδομένα του προγράμματος απάντησε: «Καμία δυσκολία το μόνο μας ζήτημα, είναι το τεράστιο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων που έχουμε στο Δήμο μας και αυτό το πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό εργαλείο για εμάς. Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε να ξεκινήσουμε μέσα στον Ιούνιο. Το  σχέδιο μας έχει κατατεθεί με διαβιβαστικό και υπογραφή Δημάρχου, Αντιδημάρχου και Τεχνικής Υπηρεσίας στο υπουργείο σας, πήραμε την έγκριση και τώρα περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για τις προσλήψεις από τον ΟΑΕΔ» υπογράμμισε ο Θανάσης Σχίζας.
«Είναι σημαντικό να μπαίνουν μπροστά οι Δήμοι και να υποστηρίζουν τους δημότες τους. Από τα αποτελέσματα που θα έχει το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στους 17 Δήμους σηματοδοτείται το μέλλον του. Σηματοδοτούμε ότι οι δήμοι τίθενται στην υπηρεσία και τη στήριξη των ανέργων όχι το αντίστροφο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.
Συγκεκριμένα στο Δήμο Φυλής στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσληφθούν με 8μηνη σύμβαση 269 άτομα τα οποία θα μισθοδοτηθούν και θα ασφαλιστούν εξ΄ ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ.
Το σχέδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας που εγκρίθηκε περιλαμβάνει τρεις τομείς. Συντήρηση σχολικών μονάδων, συντήρηση και κατασκευή πεζοδρομίων σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως και συντήρηση και αναβάθμιση πρασίνου σε πλατείες και άλλους δημοτικούς χώρους.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το Δήμο μας γιατί εκτός από τις προσλήψεις που θα γίνουν και αφορούν στο κοινωνικό κομμάτι, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε με μηδενικό κόστος πολλά έργα στο Δήμο μας. Εκτός από τους εργαζόμενους το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας παρέχει και τα αναλώσιμα υλικά(χρώματα, πλάκες πεζοδρομίου, φυτά). Θα βαφτούν εσωτερικά και εξωτερικά μέσα στο καλοκαίρι –αν το πρόγραμμα ξεκινήσει κανονικά τον Ιούνιο-  45 σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με οικολογικά χρώματα, θα συντηρήσουμε και θα κατασκευάσουμε πεζοδρόμια χωρίς κόστος και φυσικά θα συντηρήσουμε και θα ενισχύσουμε το πράσινο στο Δήμο μας χωρίς να βγει από το ταμείο μας ούτε ένα ευρώ» υπογραμμίζει ο Θανάσης Σχίζας.
«Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του προγράμματος θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα ως διακριτές παρεμβάσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε προσλήψεις για 8 μήνες και να καλύπτουμε μέσω αυτών κενές θέσεις σε πάγιες ανάγκες» ξεκαθάρισε ρητά στους αιρετούς η κ. Αντωνοπούλου.  
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε τεις φάσεις. Στην εκκίνηση του προγράμματος  συμμετέχουν  17 δήμοι, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλοι 34 και στην τρίτη φάση θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι που συμμετείχαν το 2015, με πιθανό σημείο έναρξης του προγράμματος τον Σεπτέμβριο .