Που ‘σαι Θανάση…



Της Εύης Τριανταφύλλου
Κι όμως! Το ερώτημα είναι ρητορικό. Γιατί ο Θανάσης, «Νάσος» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του που τον ξέρουν χρόνια και τον εκτιμούν για το ήθος, την ευγένεια και τον πράο χαρακτήρα του, είναι πάντα εκεί!
Στο γνωστό κι αγαπημένο στέκι το παραδοσιακό Καφενείο «Θανάσης» της πλατείας Ηρώων, που εκτός από καφέδες προσφέρει νυχθημερόν και εξαιρετικούς σπιτικούς μεζέδες, συνοδευόμενους από καλό κρασί ή ούζο, ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών του.
Ο Νάσος όμως, ήταν εκεί και τις μέρες του Πανηγυριού, όπου με την υπαίθρια ψησταριά του, σερβίριζε όπως το απαιτεί η παράδοση, νοστιμότατα σουβλάκια.
Ιδιαίτερα φιλόξενος μάλιστα, έμεινε ανοιχτός ως τις μικρές ώρες, προκειμένου να σερβίρει και τους ανθρώπους που δούλεψαν για το πανηγύρι κι ως εκ τούτου ξεμπέρδεψαν πολύ αργά.
Εκεί άλλωστε βρέθηκε και η υπογράφουσα η οποία θεώρησε χρέος της να μεταφέρει  δυο καλές κουβέντες για τον διαχρονικό φίλο, Θανάση.
Το άλλο ευχάριστο πάντως  ήταν ότι εντός του Καφενείου, μεταμεσονύχτια της πρώτης μέρας του πανηγυριού Παρασκευή προς ξημέρωμα Σαββάτου, ανήμερα της γιορτής των Πολιούχων, βρέθηκε κι ένα ακόμη αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας. 
Ο Δημήτρης Συμεωνίδης,  ο οποίος τραγούδησε με μεράκι, αγαπημένα Πλακιώτικα τραγούδια. Με άλλα λόγια ο Θανάσης, είχε και live! Ότι καλύτερο δηλαδή…