Χρήστος Παππούς στην ΠΕΔΑ: «Τα έργα δρομολογήθηκαν, προτεραιότητα τώρα έχει η κοινωνική πολιτική»

 «Αν μείνουμε ενωμένοι και συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εντατικά εκτιμώ ότι τον Αύγουστο του 2019 η Περιφερειάρχης θα διαλέξει πάλι το Δήμο Φυλής για να ορκιστεί στη δεύτερη θητεία της», προέβλεψε ο Χρήστος Παππούς, προκαλώντας την ικανοποίηση και το χαμόγελο  της Ρένας Δούρου.
Τη διαβεβαίωση ότι τα έργα του Δήμου Φυλής που έχουν ενταχθεί στον Περιφερειακό Σχεδιασμό και έχουν χαρακτηριστεί ως εκτελεστέα, παρά τις δυσκολίες, θα υλοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων, έδωσε ο Δήμαρχος, Χρήστος Παππούς, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του απολογισμού των πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου, στην Ελευσίνα.
Ο Δήμαρχος Φυλής αναφέρθηκε στις δυσκολίες δημοπράτησης και εκτέλεσης των έργων λόγω των «γραφειοκρατικών αγκυλώσεων», αλλά σημείωσε, απευθυνόμενος προς την Ρένα Δούρου, «τόσο εσείς όσο και εμείς, είμαστε έτοιμοι και θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες γιατί έχουμε στόχο να τα καταφέρουμε». Ο Χρήστος Παππούς υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη αξιοποίησης του νέου ΕΣΠΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζήτησε τη στήριξη της Ρένας Δούρου στο Δήμο Φυλής.
Ο Χρήστος Παππούς επικέντρωσε, ωστόσο, την τοποθέτησή του στο πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. «Εμείς στο Δήμο Φυλής, ως Επικεφαλής του ΤΕΒΑ Δυτικής Αττικής, έχουμε δώσει σημαντική ανάσα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Δυτικής Αθήνας, αλλά το πρόβλημα διογκώνεται διαρκώς και χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση και ενίσχυση των σχετικών δράσεων», σημείωσε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Περιφερειάρχη και για τα τεχνικά έργα του Δήμου που έχει εντάξει η Περιφέρεια στα εκτελεστέα, αλλά και για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ Βαθμού, επιχειρεί μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες», επεσήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, και ζήτησε από τους Δημάρχους προτάσεις και συνεργασία προς όφελος των Tοπικών Kοινωνιών και των Πολιτών. «Βοηθείστε με τη σημερινή σας παρουσία να δώσουμε τη «σκυτάλη» στον επόμενο απολογισμό με γόνιμες παρατηρήσεις και κριτική και να ελέγξετε στον επόμενο απολογισμό, αν όλα όσα ακουστούν σήμερα έχουν αντίκρισμα σε ένα παραγόμενο πολιτικό αποτέλεσμα», τόνισε.
Στην «απίστευτα χρονοβόρα και κυρίως αναποτελεσματική νομοθεσία, που διέπει ολόκληρο τον κορμό της Δημόσιας Διοίκησης», αναφέρθηκε στον Απολογισμού του για τα πεπραγμένα της ΠΕΔΑ το 2015, ο Αντιπεριφεριάρχης Γιάννης Βασιλείου. «Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι τόσο βραδύκαυστη, ώστε ο χρόνος που μεσολαβεί από την ημερομηνία ψήφισης ενός έργου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίησή του, δεν μετριέται σε μέρες, εβδομάδες ή μήνες, αλλά σε ολόκληρα χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ζητήσει από την κυβέρνηση, με συγκεκριμένες προτάσεις, οι κυοφορούμενες αλλαγές να είναι ριζικές.

Επισυνάπτονται η λίστα τα έργα και σχετικές φωτό από τη συνεδρίαση της ΠΕΔΑ