Ισχυρή συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής

 
Μεγάλα και σημαντικά έργα που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου Φυλής και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών, έχει καταφέρει να εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων  Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Φυλής.
Για την ένταξη των έργων αυτών εργάστηκε συστηματικά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η οποία, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου, Θανάση Σχίζα, υπέβαλε φακέλους με ολοκληρωμένες - ώριμες μελέτες.
Τα έργα απαριθμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον Απολογισμό του 2015 της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και τον Προγραμματισμό για το 2016, όπου παρέστη ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, Θανάση Σχίζα.
Τα εκτελεστέα έργα θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τη δημοπράτηση και επίβλεψη τους θα υλοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

Μεταξύ των έργων αυτών περιλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, η ανέγερση Βρεφονηπιακών Σταθμών στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής, η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, έργα αποκατάστασης υδραυλικών υποδομών, η κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό Βυζαντίου, η κατασκευή παιδικής χαράς και αθλοπαιδιών στην ΠΕ Αγίου Γεωργίου, έργα βελτίωσης και συντήρησης του κλειστού γυμναστηρίου Ζεφυρίου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, έργα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής, παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, έργα συντήρησης και επισκευής δημοτικών γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, έργα οδοποιίας κ.ά.