Σύμβολο ευσέβειας και ενότητας για τα Άνω Λιόσια ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη είπε ο Παππούς




Σύμβολο ευσέβειας και ενότητας αποκάλεσε την εικόνα των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για τα Άνω Λιόσια, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2016, τρίτη μέρα των εκδηλώσεων του φετινού πανηγυριού, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ρόλο των πολιούχων Αγίων για την επικράτηση των χριστιανικών αξιών της ισότητας και της ελευθερίας.
Πρόσθεσε όμως ότι οι πολιούχοι αποτελούν και σύμβολο ενότητας καθώς υπό τη σκέπη τους τα Παλαιά Λιόσια μετατράπηκαν από χωριό στη σημερινή σύγχρονη πόλη των Άνω Λιοσίων.
Αναφέρθηκε ακόμα στα επιτεύγματα που έχει να παρουσιάσει η πόλη και ιδίως τους νέους της που αποτελούν το μέλλον της.
Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. «Η κρίση έχει οδηγήσει πολλούς συμπατριώτες μας στην απόγνωση. Ανθρώπους νοικοκυραίους που πάλεψαν με τη ζωή και σήμερα σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Να τους δώσουμε χέρι βοήθειας ώστε να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και θα το κάνουμε με όπλο την ενότητα και με τη βοήθεια των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι
Γιορτάζουμε και φέτος, με λαμπρότητα, τη μνήμη των πολιούχων μας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η σεπτή εικόνα τους που λιτανεύσαμε το πρωί αποτελεί σύμβολο ευσέβειας αλλά κι ενότητας για την πόλη μας.
Σύμβολο ευσέβειας γιατί ο Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Ελένη αγιοποιήθηκαν λόγω της μεγάλης προσφοράς τους στην καθιέρωση του χριστιανισμού που έδωσε τέλος στην ανθρώπινη εκμετάλλευση.
Η επικράτηση της χριστιανικής διδασκαλίας υπήρξε  τεράστια κατάκτηση αφού οδήγησε στην εξίσωση των ανθρώπων και στην αναγνώριση των δικαιωμάτων τους ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, φύλου και ηλικίας.
Για πρώτη φορά στην Ιστορία ο Χριστιανισμός ανέδειξε τις έννοιες της αγάπης και της αλληλεγγύης και τις έβαλε στο επίκεντρο του ανθρώπινου αξιακού συστήματος.
Όμως η εικόνα των πολιούχων μας αποτελεί και σύμβολο ενότητας.
Υπό τη σκέπη τους τα Παλαιά Λιόσια μετατράπηκαν από χωριό στη σημερινή σύγχρονη πόλη των Άνω Λιοσίων.
Από τη δεκαετία του ’50 ο τόπος μας έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες συμπατριώτες, απ’ όλη την Ελλάδα, που διάλεξαν αυτή εδώ τη γη για να στεγάσουν τις οικογένειες και τα όνειρά τους.
Μαζί με τους γηγενείς δημότες δημιούργησαν με μόχθο αυτό που βλέπουμε ολόγυρά μας.
Μαζί γλέντησαν σε γάμους και σε βαπτίσεις. Μαζί έκλαψαν αγαπημένα πρόσωπα.
Μαζί αντιμετώπισαν πλημμύρες και σεισμό.
Σήμερα, χάρη στην κοινή προσπάθεια ο Δήμος μας έχει πετύχει σημαντικά πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Οι νέοι μας διαπρέπουν παντού. Τους καμαρώσαμε προχθές και σήμερα και θα τους καμαρώσουμε πάλι την επόμενη Παρασκευή.
Φίλες και φίλοι δεν έχουμε τελειώσει τον αγώνα.
Οι προκλήσεις της ζωής δεν τελειώνουν. Ούτε λείπουν τα προβλήματα.
Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε  την ανθρωπιστική κρίση που έχει οδηγήσει πολλούς συμπατριώτες μας στην απόγνωση.
Ανθρώπους νοικοκυραίους που πάλεψαν με τη ζωή και σήμερα σηκώνουν ψηλά τα χέρια.
Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος.
Να τους δώσουμε χέρι βοήθειας ώστε να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους.
Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους και θα το κάνουμε. 
Όλοι μαζί, όπως όλοι μαζί έχουμε μάθει να δίνουμε τον αγώνα.
Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε γιατί στο πλευρό μας θα βρίσκονται ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη.
Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που γιορτάζουν.