Με μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Εργαστηρίου του Αγίου Φιλάρετου παρουσία Μητροπολίτη και Δημάρχου


Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν, το Σάββατο 7 Μαΐου, από τον Μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής, κ. Κυπριανό, παρουσία του Δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού και των αιρετών εκπροσώπων της  Δημοτικής Ενότητας Φυλής, τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Εργαστηρίου «Η Πανύμνητος», της νέας δομής της Ιεράς Μητρόπολις Ωρωπού και Φυλής.
«Η προσφορά αυτού του κτηρίου από το Δήμο Φυλής προς τη Μητρόπολη είναι ελάχιστη μπροστά στο μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια η Ιερά Μητρόπολη», δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Χρήστος Παππούς. «Είναι πολύ μικρό το δώρο που σας κάνουμε, αλλά πάρα πολύ μεγάλη η αγάπη που σας έχουμε», τόνισε ο Δήμαρχος και διαβεβαίωσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να συνδράμει το ποιμενικό έργο της Μητρόπολης που αποτελεί έργο προσφοράς προς την κοινωνία του Δήμου μας.
Το Δήμαρχο, τους συνεργάτες του και όλους τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία και λειτουργία της νέας δομής, ευχαρίστησε εγκάρδια ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής, κ. κ. Κυπριανός. «Στο πρόσωπό τους βλέπουμε τους καλούς συνεργάτες για το καλό του Δήμου μας», τόνισε ο Σεβασμιότατος και πρόσθεσε: «Ο λαός μας έχει ανάγκη να στηριχθεί και από τις δύο πλευρές, και από την Εκκλησία μας και από τις Τοπικές Αρχές, οι οποίες προσπαθούν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στο λαό μας για τα εγκόσμια και τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης διαβεβαίωσε ότι η δομή που εγκαινιάστηκε δεν θα είναι η τελευταία. «Ελπίζουμε ότι, με τη βοήθεια του Δημάρχου, του οικοδεσπότη μας, θα έχουμε συνεργασία και για περαιτέρω δημιουργία δομών», τόνισε.
«Οφείλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στο Δήμο Φυλής και το Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού, για τη διάθεση του παρόντος δημοτικού οικήματος στο Σύλλογο μας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικό Εργαστήρι», ανέφερε η Γραμματέας του Συλλόγου Ορθοδόξων Γυναικών «Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων», Χαρίκλεια Ρούτση.
Το δημοτικό οίκημα που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Φυλής (Φειδίου & Ιφιγένειας), έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Φυλής προς το Σύλλογο Ορθοδόξων Γυναικών «Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων», προκειμένου να στεγαστεί το Πολιτιστικό Εργαστήρι.
Στο Πολιτιστικό Εργαστήρι «Η Πανύμνητος» θα λειτουργήσουν Τμήματα Εκμάθησης Βυζαντινής  Μουσικής και Παραδοσιακής Οργανοπαιξίας, Αγιογραφίας, Θεατρικού Εργαστηρίου, Χειροτεχνίας, καθώς και Φροντιστηριακών Μαθημάτων διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ θα λειτουργήσουν ακόμη Καφενείον Νέων και Βιβλιοθήκη. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων παρουσιάστηκε πρόγραμμα αναστάσιμων ψαλμών και πασχαλινών ποιημάτων και τραγουδιών από τα Κατηχητικά της Ιεράς Μητρόπολης και τη Χορωδία – Ορχήστρα «Ελληνορθόδοξη Κληρονομιά», ενώ στη διοργάνωσή της συνέβαλαν το Εργαστήριο Εκκλησιοποιημένης Εικονογραφίας και ο Σύνδεσμος Εθελοντών της Μητρόπολης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια