Κύριε Αβράμη το χρέος προς τους προγόνους δεν αποτιμάται σε χρήμα…

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΕΛΕΤΗ


Χαρακτηρίσαμε μικρόψυχη την τοποθέτηση του Γιώργου Αβράμη αναφορικά με τα έξοδα της εκδήλωσης για την απελευθέρωση της Αθήνας και εξηγήσαμε γιατί ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Όμως αμέσως μετά την ανάρτηση η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δημοσίευσε αυτό το προσβλητικό και ειρωνικό για τη μνήμη του καπετάν Μελέτη δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «ο καπετάν Μελέτης κόστισε στο Δήμο Φυλής 3600 ευρώ, ενώ σε γειτονικό Δήμο 25 ευρώ».
Ο Γιώργος Αβράμης έχει ηθική υποχρέωση να καταδικάσει το δημοσίευμα και να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό το ρυπαρογράφημα, γιατί στηρίχθηκε στη δική του τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εκτός κι αν πιστεύει ότι το χρέος προς τους προγόνους αποτιμάται σε χρήμα. Οφείλει επίσης να εξηγήσει στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ (αν το έχει καταλάβει κι ο ίδιος) ότι ο Δήμος Φυλής δεν ήταν τυχαίος Δήμος. Ήταν ο εμπνευστής και συντονιστής της εκδήλωσης γιατί ο καπετάν Μελέτης, δηλαδή ο πρωταγωνιστής της απελευθέρωσης της Αθήνας κατάγεται από τη Χασιά. Κι ότι όταν πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης δε γνώριζε καν αν θα ανταποκριθούν οι άλλοι Δήμοι. Με απλά λόγια, ο Δήμος Φυλής θα πήγαινε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ακόμα κι αν δεν έρχονταν οι άλλοι Δήμοι για να γλυτώσουν το …ρεφενέ των 25 ευρώ…
Κι επειδή ο Γιώργος Αβράμης και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν έχουν καταλάβει το ρόλο του Δήμου Φυλής σε κορυφαία θέματα προστασίας της παράδοσης του τόπου θα τους τα πουν οι γείτονες. Ας διαβάσουν την ανακοίνωση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών, σύμφωνα με την οποία το ζήτημα της εκδήλωσης για την απελευθέρωση της Αθήνας «επανεκκινήθη από το Δήμο Φυλής». Τι δεν καταλαβαίνουν; 
Επιπροσθέτως, επειδή ο Γιώργος Αβράμης και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ  χρησιμοποίησαν το γειτονικό Δήμο για να μειώσουν την πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής η οποία επαινέθηκε απ΄όλους,  καλό θα είναι να μάθουν ότι ο γειτονικός Δήμος τουλάχιστον πλήρωσε 25 ευρώ για το στεφάνι που κατέθεσε. Γιατί υπήρξε Δήμος που το στεφάνι του το πλήρωσε ο Δήμος Φυλής, για να μη γίνει ρεζίλι. Έτσι θέλουν το Δήμο Φυλής ο κύριος Γιώργος και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ; Τζαμπατζή και ματζίρη απέναντι στους προγόνους;
Είναι πραγματικά ντροπή όταν καταπίνουν την καμήλα των 18 χιλ. για πυροτεχνήματα και των 5 χιλ. ευρώ για το εμφιαλωμένο νερό του πανηγυριού, στη θητεία του Μπουραΐμη, να διυλίζουν τον κώνωπα για το κόστος της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Αυτό ακριβώς είπε στον Γιώργο Αβράμη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε. «Ο Δήμος Φυλής τέθηκε επικεφαλής στην εκδήλωση και δέχθηκα τα συγχαρητήρια όλων» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής, ο οποίος επεσήμανε ότι η εκδήλωση αποτέλεσε ηθικό χρέος του Δήμου Φυλής απέναντι στους προγόνους. 
«Τους άξιζε αυτή η τιμή γιατί ήταν παλικάρια. Του χρόνου θα διαθέσουμε 13 χιλ. ευρώ και θα κάνω τραπέζι στο Σύνταγμα» κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν κατέβηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης και ο Γιώργος Αβράμης.
Δείτε τι είπε για το θέμα ο Παππούς: