Θρησκευτική κατάνυξη και ποντιακό γλέντι στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων και του Δήμου Φυλής για τον Άη Γιώργη





Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 5 και 6 Μαΐου αντίστοιχα, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Δήμου Φυλής «Η Τραπεζούντα» και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», για τον εορτασμό της μνήμης του προστάτη των Ποντίων Φυλής, Αγίου Γεώργιου.
Πλήθος κόσμου προσήλθε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Στέγη Ποντίων για να προσκυνήσει, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσε και η Διοίκηση του Δήμου Φυλής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη θεία λειτουργία και την περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής. Ακολούθως, το πολιτιστικό τμήμα των εκδηλώσεων άνοιξε με την προσφορά τιμητικών πλακετών από τον Σύλλογο Ποντίων στον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, στον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Καμπόλη και τον Πρόεδρο της «Πάρνηθας», Γιώργο Μαυροειδή.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Χρήστος Παππούς, ο Δημήτρης Καμπόλης και ο Γιώργος Μαυροειδής συνεχάρησαν το Σύλλογο για το έργο του, ενώ διαβεβαίωσαν ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, όπως κάνει από την αρχή της θητείας της, να στέκεται αρωγός στις δράσεις του για τους Έλληνες του Πόντου και το Δήμο.
«Το διοικητικό συμβούλιο δουλεύει για την εκπλήρωση του στόχου μας που δεν είναι άλλος από το η Στέγη Ποντίων να γίνει κοιτίδα δραστηριοτήτων και πολιτισμού, όπου τα παιδιά μας θα βρίσκουν διέξοδο στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Ευθυμιάδης και ευχαρίστησε θερμά τη Δημοτική Αρχή για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή της σε κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου.
Μοναδικές στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας πρόσφεραν στον κόσμο τα χορευτικά του Συλλόγου Ποντίων, καθώς και του Συλλόγου Κρητών Φυλής, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το ποντιακό γλέντι από το συγκρότημα του Γιώργου Ιωαννίδη.
Οι εκδηλώσεις την Παρασκευή άνοιξαν με χορούς από το Τμήμα Ενόργανης – Ρυθμικής Γυμναστικής και τα χορευτικά των Συλλόγων Ποντίων Δήμου Φυλής και Δήμου Ελευσίνας και ολοκληρώθηκαν με ποντιακό γλέντι από το συγκρότημα του Δημήτρη Καρασαββίδη.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοί με ζωντανά στιγμιότυπα από τη Λιτάνευση και την αρτοκλασία 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Λιτάνευση και τους χορούς Κρητών και Ποντίων 



































Ιδού και τα μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα χορευτικά των Συλλόγων Κρητών και Ποντίων 






Δείτε και τα videos με τη Λιτάνευση και την αρτοκλασία