Οφειλόμενος φόρος τιμής στη Χασιά με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Καπετάν Μελέτη Βασιλείου


Με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Καπετάν Μελέτη Βασιλείου στην πλατεία της Χασιάς ξεκίνησε η τιμητική εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας το 1821, από τους χωρικούς της Αττικής, που κατέληξε στο Σύνταγμα.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Φυλής πατήρ Νικόλαος Κοτίνης, ενώ ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κατέθεσε στεφάνι.
Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Σπύρος Μπρέμπος, ντυμένος φουστανελοφόρος αμέσως μετά  το πέρας της επιμνημόσυνης Δέησης, απήγγειλε μελωδικά τον Εθνικό Ύμνο, παρασύροντας και τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής Αρχής  καθώς και όλο τον κόσμο που έστεκε εκεί, με περηφάνια.  
Το μνημείο πλαισίωσαν τα νέα παιδιά της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, από τους Συλλόγους «Φυλασία» και «Πηγή» τα οποία εν συνεχεία ντυμένα με τις υπέροχες παραδοσιακές του στολές μετέβησαν στο Σύνταγμα,  χαρίζοντας ξεχωριστή λάμψη στην  επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας  με τη συμμετοχή 9 Δήμων, της Περιφέρειας αλλά κι εκπροσώπων του Κοινοβουλίου.












 





 Ιδού κι ένα χαρακτηριστικό ζωντανό στιγμιότυπο