Όλα έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δηλώνει ο Χατζητρακόσιας

ΕΠΑΝΩ ο Νίκος Χατζητρακόσιας παραδίδει στα Εξεταστικά Κέντρα τον αναγκαίο εξοπλισμό, στο ΜΕΣΟΝ ή σύσκεψή του με τους Διευθυντές των Εξεταστικών Κέντρων και ΚΑΤΩ η σύσκεψη με το προσωπικό φύλαξης
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» κι ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας έχει αποδείξει ότι εφαρμόζει την παροιμία. Άλλωστε η προνοητικότητα και ο προγραμματισμός είναι αντικείμενα που γνωρίζει καλά από τη δουλειά του, αφού έχει διατελέσει ανώτερος επιτελικός αξιωματικός του Στρατού. Γνωρίζοντας ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις, που αρχίζουν τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 αποτελούν κρίσιμη δοκιμασία για τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους έχει καταστρώσει από νωρίς τα σχέδια του, ώστε να είναι όλα έτοιμα την ώρα που πρέπει. Γι αυτόν πρόκειται για μια ακόμα δύσκολη αποστολή που πρέπει να φέρει σε πέρας.
Η προετοιμασία έχει αρχίσει από τα μέσα Μαρτίου, οπότε πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής με τους Διευθυντές των Εξεταστικών Κέντρων, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως όλα τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη διάθεση προσωπικού φύλαξης, τεχνικής υποστήριξης, καθαριότητας, προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού και υλικών κτλ.
Σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα έχει γίνει προμήθεια καινούργιων φωτοτυπικών μηχανημάτων και σταθεροποιητών ηλεκτρικής τάσης (UPS) κι έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι και δοκιμές των δικτύων επικοινωνίας.
Επίσης έγιναν εργασίες συντήρησης, επισκευής και καθαρισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και ασφαλούς λειτουργίας των υπαρχόντων ανελκυστήρων.
Έχει ορισθεί σε υπηρεσία επιφυλακής προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, υδραυλικοί, οδηγοί κ.τ.λ. ) για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που τυχόν θα προκύψουν.
Υπάρχει ακόμα ετοιμότητα αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων κι άμεση συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων, τη Δημοτική Αστυνομία και τον τοπικό Υγειονομικό Σταθμό του Ερυθρού Σταυρού για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής, εφόσον χρειαστεί.
Ολοκληρώνοντας την προετοιμασία ο Νίκος Χατζητρακόσιας ενημέρωσε, με δήλωσή του τους υποψήφιους ότι όλα είναι έτοιμα.
«Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής θεωρώντας ως ένα από τα πιο σημαντικά και σοβαρά θέματα την εύρυθμη κι ασφαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενημερώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία και την άψογη διενέργεια τους, στα τέσσερα εξεταστικά κέντρα του Δήμου Φυλής ( 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, 2ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, ΓΕΛ Ζεφυρίου, 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων). Ευχόμαστε στους υποψήφιους καλή επιτυχία στη δύσκολη προσπάθειά τους και στο εκπαιδευτικό προσωπικό καλό κουράγιο ώστε να φέρει επιτυχώς εις πέρας το έργο του», τόνισε και προσθέτει ότι ο μηχανισμός θα βρίσκεται σε ετοιμότητα μέχρι το τέλος των Εξετάσεων. "Μπορεί όλα να έχουν προβλεφθεί, όμως γνωρίζουμε ότι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και γι' αυτό θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνιση μέχρι το τέλος" τόνισε χαρακτηριστικά.