Παράσταση Σταθμός για τη Θεατρική Ομάδα του Ζεφυρίου ο «Ματωμένος Γάμος»




 Οι ηθοποιοί της ΘΟΖ κατά την τελευταία παράσταση 
Το αριστουργηματικό κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος» με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσίασε φέτος η Θεατρική Ομάδα του Ζεφυρίου, αποδεικνύοντας πως το γεγονός ότι αποτελεί κορυφαίο Πολιτιστικό Θεσμό για τον Δήμο Φυλής,  δεν είναι τυχαίο.
Το έργο  παρουσιάστηκε στις 22, 28 και 29 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ζεφυρίου όπου και στις τρεις παραστάσεις, στην κυριολεξία, δεν έπεφτε καρφίτσα.
Κατά την τελευταία μέρα των παραστάσεων η σκηνοθέτιδα Στέλλα Νικολοθανάση ευχαρίστησε με θέρμη όλους εκείνους που στηρίζουν διαχρονικά τη  ΘΟΖ αλλά πάνω απ΄ όλα τους ηθοποιούς της, που όπως επεσήμανε είναι οι άνθρωποι που τη βοηθούν να εκπληρώνει τα όνειρά της.
Πράγματι οι συντελεστές της παράστασης, ειδικά φέτος με τον «Ματωμένο Γάμο»  του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και τον εξαιρετικό ποιητικό του λόγο, απέδειξαν την κλάση τους.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής που παρακολούθησε την τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συντελεστές  και στην σκηνοθέτιδα επισημαίνοντας πως ο Δήμος έχει χρέος να στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις την εξαιρετική αυτή προσπάθεια. Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα και στην πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου η οποία ήταν εκείνη που έκανε το όνειρο για τη δημιουργία της Θεατρικής Ομάδας στο Ζεφύρι, πραγματικότητα. «Η πρώην Δήμαρχος δώρισε στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής, πολιτιστικά διαμάντια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαυροειδής.
Η Φωτεινή Γιαννοπούλου από την πλευρά της ήταν και φέτος εκεί, πιστή στο ραντεβού της με τη Στέλλα Νικολοθανάση και τους ηθοποιούς της.
Την τελευταία παράσταση παρακολούθησε επίσης ο Αντιδήμαρχος Φυλής  Θανάσης Σχίζας ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Μαυροειδή εκτός  τα θερμά συγχαρητήριά τους, πρόσφεραν λουλούδια σε όλους τους ηθοποιούς.
Ευχάριστη έκπληξη εξάλλου αποτέλεσε για τη Στέλλα Νικολοθανάση η παρουσία της συζύγου του Δημάρχου Φυλής Ντίνας Παπαδήμα με την οποία ήταν συμμαθήτριες και τις συνδέει  φιλία ετών.  
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την παράσταση παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαΐου, δύο ξεχωριστοί άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων. Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης ο οποίος μάλιστα ανέφερε το πολιτιστικό γεγονός σε  άρθρο του με τίτλο «Ο Λαός δεν γίνεται λαουτζίκος» στο http://www.capital.gr/story/3129376
Αυτά για την ώρα, αναμένοντας το νέο πολιτιστικό θαύμα της ΘΟΖ…

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου 

































 Οι συντελεστές της παράστασης 



 Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου σε αναμνηστική φωτό με τους ηθοποιούς της Στέλλας Νικολοθανάση