Βούρκωσε ο Παππούς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

 











Μια συγκινητική έκπληξη επεφύλαξε ο Διευθυντής και η Σχολική Κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, κατά την καλοκαιρινή γιορτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου.
Καλώντας τον στο βήμα της εκδήλωσης, ο Διευθυντής  κος Γιώργος Τασιόπουλος έκανε γνωστό στον κόσμο  που είχε κατακλύσει το προαύλιο απ΄ άκρη σ’ άκρη, πως ο Δήμαρχος υπήρξε για 6 χρόνια μαθητής του 1ου Σχολείου Σχολείου Άνω Λιοσίων κι αποφοίτησε από αυτό το 1979.
Εν  συνεχεία και χωρίς κανείς να το περιμένει,  του πρόσφερε το προσωπικό του «μαθητολόγιο», προκαλώντας στον Δήμαρχο  όχι μόνο μια ξεχωριστή έκπληξη αλλά και βαθιά συγκίνηση.
«Με συγκινήσατε»  ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε ο Δήμαρχος της ομιλία του για να διαβεβαιώσει στη συνέχεια γονείς, μαθητές και δασκάλους πως η Δημοτική Αρχή θα είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν. Όταν ακολούθως κάθισε στη θέση του περιεργάστηκε το απρόσμενο «δώρο» για αρκετή  ώρα  με ιδιαίτερη νοσταλγία και βουρκωμένα μάτια. Δυο –τρία  χαρτιά όλα κι όλα, με ανεκτίμητη  όμως, συναισθηματική αξία…
Την υπόσχεση να είναι κοντά σε μαθητές και δασκάλους έδωσε με τη σειρά του και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας που έλαβε τα εύσημα από τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων για την άψογη συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στον κόσμο και ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ιωσήφ Κρυστάλλης, ο οποίος ζήτησε από τους γονείς να είναι κοντά στον Σύλλογο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδο των μικρών μαθητών.
Στη συνέχεια τα παιδιά όλων των τάξεων πρόσφρεραν στο ευρύ κοινό τους, μια ανεπανάληπτη μουσικοθεατρική βραδιά στηριγμένη σε τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου και στον «Θεσσαλικό Κύκλο». 
Ιδού το πρόγραμμα και οι συντελεστές της άρτιας από κάθε άποψη, παράστασης 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την σχολική γιορτή 





 
 





 


 

 
 





Ιδού και μερικές υπέροχες καλλιτεχνικές εικόνες από τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Μανώλαρου 












Δείτε τέλος τις σύντομες ομιλίες των Χρήστου Παππού, Γιάννη Κρεμύδα και Ιωσήφ Κρυστάλη
Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς
https://www.youtube.com/watch?v=1basCJuk3EI

Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας
https://www.youtube.com/watch?v=a1feG09yJJQ

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Ιωσήφ Κρυστάλης
https://www.youtube.com/watch?v=j_aEjox-07w

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου