32 τιμώμενα πρόσωπα για τα 30χρονα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου




















Της Εύης Τριανταφύλλου

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… Τριανταδύο! Μάλιστα! 
Γιατί, τόσες υπήρξαν οι τιμητικές πλακέτες που προσφέρθηκαν στη μεγάλη γιορτή, το μεγάλο Ηπειρώτικο Αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.
Στο κατάμεστο από κόσμο Πάρκο «Κώστας Λιάρος» όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου, η συγκίνηση περίσσεψε, κατά την στιγμή που ο σημερινός Πρόεδρος Ηλίας Αθανασόπουλος έχοντας στο πλευρό του και  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς που δεν ήταν άλλη από την τιμητική βράβευση των Ιδρυτικών μελών του Συλλόγου αλλά και των πρώην Προέδρων.
Από τις ευχές με ιδιαίτερη σημασία υπήρξαν αυτές του πρώην Δημάρχου Απόστολου Ζέρβα, Ηπειρώτη στην καταγωγή και Πρωτεργάτη της Ίδρυσης του Συλλόγου ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά αλλά και με ιδιαίτερη νοσταλγία, στη γέννηση της ιδέας αλλά και στα βήματα που ακολούθησαν μέχρι την ίδρυση του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου, τριάντα χρόνια πριν.
Η πρώην Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου, εύστοχη όπως πάντα στο λόγο της, επεσήμανε πως ο Σύλλογος δεν έχει προσφέρει πολλά μόνο στον Πολιτισμό και στην Παράδοση αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου καθώς συνεργάστηκε διαχρονικά με όλες τις Διοικήσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης του Ζεφυρίου.
Τα εύσημα στο Σύλλογο έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος επισημαίνοντας πως η πρόβλεψή του απέναντι στην ανησυχία του Ηλία Αθανασόπουλου για το αν θα πετύχει η εκδήλωση, επαληθεύθηκε πανηγυρικά. «Πρόεδρε σου είχα πει πως η Πλατεία θα γεμίσει και βγήκα αληθινός» τόνισε με νόημα ο Γιάννη Μαυροειδάκος.
Τις θερμές ευχές και τα συγχαρητήρια τους στον Σύλλογο για το πολύτιμο έργο του,  έδωσαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, οι Βουλευτές Πάνος Σκουρολιάκος, Θανάσης Μπούρας και Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι Εκπρόσωποι της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του τόπου.
Αληθινά στολίδια της βραδιάς υπήρξαν η παραδοσιακή Ηπειρώτικη Ορχήστρα καθώς και τα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγων Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου που χάρισαν στη βραδιά ξεχωριστές νότες Ηπειρώτικης παράδοσης.
Κλείνοντας αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα εκείνων που υπήρξαν οι Πρωταγωνιστές της βραδιάς και τιμήθηκαν από το Σύλλογο για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την Ίδρυση του.  Ιδού λοιπόν:

Ιδρυτικά  Μέλη
1)     Ζέρβας  Απόστολος
2)     Καραμπίνης  Ευάγγελος
3)     Παππάς  Θεοφάνης
4)     Σιουμάλας  Ιωάννης
5)     Λιάρος  Λάμπρος
6)     Τόρης  Κωνσταντίνος
7)     Μπέζας  Απόστολος
8)     Μπέσιος  Παναγιώτης
9)     Μπιρμπίλης  Στέφανος
10) Μητσώνης  Παναγιώτης
11) Μπαλάφας  Αθανάσιος
12) Παππάς  Νικόλαος
13) Τζοβάρας  Παναγιώτης
14) Παπαγρηγορίου  Ιωάννης
15) Λιάρος  Μιλτιάδης
16) Οικονόμου Γεώργιος
17) Καραφέρης  Χρήστος
18) Μπέλος  Κωνσταντίνος
19) Ζώτος  Λάμπρος
20) Τόρης  Χαρίλαος
21) Γκουλιομύτης  Γεώργιος
22) Χούσος  Αναστάσιος
23) Ρούβας  Θεοφάνης
24) Μακρής  Γεώργιος
25) Κωσταγκόγκος  Παναγιώτης
Πρώην  Πρόεδροι
1)     Μπέζας  Απόστολος
2)     Τσόγκας  Κωνσταντίνος
3)     Καραμπούλας  Κωνσταντίνος
4)     Μότσιος  Κωνσταντίνος
5)     Ζήκας  Αθανάσιος
6)     Μαλάμος  Νικόλαος

Νυν  Πρόεδρος (τα υπόλοιπα μέλη του επεφύλαξαν ευχάριστη έκπληξη και του απένειμαν τιμητική πλακέτα)
Αθανασόπουλος  Ηλίας

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα καθώς και τα videos με τους χαιρετισμούς των Απόστολου Ζέρβα, Φωτεινής Γιαννοπούλου και Γιάννη Μαυροειδάκου





























































































Ιδού και τα χαρακτηριστικά Videos
Απόστολος Ζέρβας

Φωτεινή Γιαννοπούλου

Γιάννης Μαυροειδάκος