Όαση η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου


Η Δημοτική βιβλιοθήκη Φυλής, έχοντας μια παράδοση 20 και πλέον ετών, ως τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του πρώην Δήμου Ζεφυρίου, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους φίλους του βιβλίου από όλο το Δήμο και όχι μόνο, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη στο Ζεφύρι.
Η Συλλογή της αποτελείται από 5.000 τόμους βιβλίων με πάνω από 800 τόμους για το παιδικό τμήμα, 3 τίτλους περιοδικών ορειβατικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, του «Ερευνητές – Ανακαλύπτω τον κόσμο» παιδικού περιοδικού και πολλά νέα βιβλία κυρίως από δωρεές.
Αυτή τη στιγμή η βιβλιοθήκη βρίσκεται  στο στάδιο της καταγραφής και ταξινόμησης των συλλογών της, με το Δεκαδικό Ταξινομικό σύστημα Dewey σε συνεργασία με τη Δημοτική βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου.
Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, η βιβλιοθήκη δραστηριοποιείται θετικά, οργανώνοντας κατά καιρούς εκδηλώσεις και ομιλίες από συγγραφείς, μελετητές και γενικά ανθρώπους του πνεύματος.
·        Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν όλοι οι δημότες του Δήμου Φυλής. Για να εκδοθεί δελτίο μέλους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου καθώς κι ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ.
·        Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για όλο το υλικό της εκτός από τα πληροφοριακά βιβλία – εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και με περιορισμό περιοδικά.
·         Όλα τα μέλη μπορούν να δανειστούν μέχρι 4 βιβλία συγχρόνως για 20 μέρες ενώ δίδεται και δυνατότητα ανανέωσης του δανεισμού για άλλες 20 ημέρες.
·        Υπάρχουν περιορισμοί, διαγραφές αλλά και ελαστικότητα σε σχέση με τα δικαιώματα των χρηστών της βιβλιοθήκης, με γνώμονα πάντα την προστασία των Συλλογών της.

Εφόσον αγαπάτε το διάβασμα μπορείτε να γίνετε μέλος αλλά και φίλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της οποίας υπεύθυνος είναι ο κ. Θανάσης Αντωνακόπουλος. (Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 210 2319054)
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Καθημερινά: 14:00 – 21:00
Δευτέρα 14:00 – 19:00
Στη βιβλιοθήκη έρχεστε από τα Άνω Λιόσια, από το Συντριβάνι (Στρογγυλή Πλατεία επί της λεωφόρου Φυλής), στρίβετε στο δρόμο για το Αστυνομικό Τμήμα (Κρητικού Πελάγους) και δυό δρόμους μετά την αστυνομία είναι η οδός Μπουμπουλίνας,  στρίβετε δεξιά και στα 100 μέτρα είναι το Πνευματικό Κέντρο – Βιβλιοθήκη.
Και μην ξεχνάτε πως…
«Τα καλά βιβλία θρέφουν τους νέους όπως ο ήλιος και η βροχή θρέφουν τους σπόρους που είναι θαμμένοι στη γη»…
«Τα βιβλία είναι οι καλύτεροι φίλοι γιατί δίνουν χωρίς να ζητούν»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου